A könnyűszerkezetes házakat lassan letaszíthatja „gyorsasági" trónjáról az igazi transformersház, amely lényegében egy lakóautó, egy családi ház és egy hatalmas konténer furcsa házasságából született, őrületes ötlet. Míg vannak családok, akik utazó házukkal járják az országot, másokhoz a házuk utazik egy kamionon.

A lakóautók a szabadság érzését keltik, ugyanakkor sokaknak eszébe juthat velük kapcsolatban a szűk élettér is. Előnyük, hogy könnyedén ideiglenes lakhelyet változtathatunk, ugyanakkor nem lehet bennük – legfőként kényelmesen – életszerűen élni, legalábbis itthon nem. Hiszen például Amerikában egész lakókocsiparkok várják az olcsó lakhatást keresőket, ezek azonban nem túl impozáns életteret ígérnek.

Tehát adott a mobilitás iránti vágy, amit jó lenne a könnyű költözés lehetőségével vegyíteni, nem mellesleg pedig az árát is alacsonyan tartani. Ebben a szellemben születtek meg a transformersházak, melyek egyszerűen és gyorsan alakulnak át egy kamion konténeréből kétszintes családi házzá. 

Arról, hogy milyen a hőszigetelésük, nincs információnk, de az egészen biztos, hogyha egyszer piacra kerülnek, özönleni fognak a megrendelők.