Egy igazán forró nyári napon, amikor a legszívesebben a bőrünkből is kibújnánk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet ruhát veszünk fel, hiszen egy természetes, lenge fazonú darabban sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat, mint egy testhezállóbb nejlonruhában.

Erre figyelj! 

  • Válassz lenge, bővebb fazont, ami maximum egy derékpánt erejéig illeszkedik szorosabban a bőrödön. Jó választás lehet egy valóban lenge és kényelmes pólóruha, ingruha, kaftán vagy tunika.
Válassz lenge, bővebb fazont, ami maximum egy derékpánt erejéig illeszkedik szorosabban a bőrödönForrás: Shutterstock
  • A perzselő napsütésben ne arra törekedj, hogy minél kevesebbet takarjon a ruha. A pántos vagy vállra húzható ruhák kétségtelenül nagyon szépek, de azért tarts otthon a leégésre oly kényes vállat és hátat is takaró lenge darabokat. Ne feledd, hogy az erős napsütés, az UV sugárzás egyáltalán nem tesz jót a bőrnek: betegségeket okozhat, nem beszélve a bőr korai öregedéséről. Amennyire tudod, fedd be magad, és használj napvédő krémet. Egyébként a hőérzeted is jobb lesz ha minél kisebb felületen perzseli a bőrödet a nap. Bő ujjak esetén egy hosszú ujjú fazon is kényelmes lehet még kánikulában is. 
  • Ha mód van rá, keresd a természetes anyagokat, például a pamutot vagy a lent. Ezekben sokkal komfortosabb érzés lesz a nyári melegben lenni, és nem is lehet úgy beleizzadni.
  • A sötét színeket mindenképpen kerüld el, inkább a világos árnyalatokat keresd, akár a hófehéret, törtfehéret, pasztell színeket. Színmániásként persze a neon darabokról sem kell lemondanod. 

Kattints a képre, és nézd meg a kedvenc ruháinkat!

Forrás: H&M, New Yorker, Women' Secret