A modern irodaházakról az üveg és a fém váltakozó arányú használata juthat eszünkbe, no meg a már-már személytelenül letisztult vonalvezetés. A gyakran valóban égbe törő épületekről most egészen biztosan meg fog változni a véleményed!

Az irodaházakat elsősorban a praktikum jegyében tervezik meg, de mostanában egyre több ilyen magas vagy épp terjedelmes területtel bíró épület emelkedik ki a városok látképéből. Ezt felismerve sok építész próbálja a lehetőségekhez mérten egyedivé alakítani saját terveit, hogy a rideg épületek közt is megtalálhassuk azt, amiért csodáljuk az építészetet, a formák művészetét.

Roger Hølmen norvég fotós új megvilágításba helyezi a kecsesen robusztus irodaházakat a Seduced by the light fotósorozatával. Szakít ugyanis az eddig jól ismert építészeti fotózás hagyományaival. Hølmen stílusát a fény és árnyék játéka, valamint a negatív tér használata jellemzi, ezek segítségével pedig igazán művészien, mégis egyszerűen képes ábrázolni ezeket az épületeket, amelyek képein keresztül a gondolatainkra, és nem csupán a vizuális érzékeinkre hatnak.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: Instagram/Roger Holmen Photography