Liz Hronek nagyon is aktív volt kislányként, imádott sportolni. Ennek ellenére egy rendkívül sokkoló kritika után hízni kezdett. A főiskolát már viszonylag nagy súlyfelesleggel kezdte, ráadásul a szervezete működése annyira felborult, hogy csak akkor vette észre a terhességét, amikor elfolyt a magzatvíz. Ezután azonban minden megváltozott. Ismerd meg Liz történetét!

Liz rendkívül aktív gyerek volt, versenyszerűen úszott és focizott. Ennek ellenére 8 éves korában egy orvos azt mondta neki, hogy kövér, és fogyókúráznia kellene. "Sokkoló élmény volt. Addig nem is foglalkoztatott kifejezetten a külsőm, de akkor hirtelen úgy éreztem magam, mint egy darab szar" – meséli a 36 éves Liz, aki így már általános iskolásként diétázni kezdett. Ez azonban nagyon rossz hatással volt rá, így a fogyókúra is ellentétesen hatott, szépen lassan felszöktek rá a kilók. Mire főiskolára ment, már a gyorsételek megszállottja volt, és elérte a 136 kilót.

Liz Hronek mire főiskolára ment, már a gyorsételek megszállottja volt, és elérte a 136 kilótForrás: Facebook/Miss Fit Boss: Liz Hronek

A főiskola első évében az egyik órán fura érzés kerítette hatalmába, azt hitte, hogy bepisilt. Egy barátja elkísérte a főiskolai orvosi szobába, ahol kiderült, babát vár. Kislánya másnap meg is született. "Korábban is volt pocakom, így egyáltalán nem tűnt fel, hogy nagyobbra nőtt volna, ráadásul rugdalni sem éreztem a babát" – mondja Liz, aki számára kissé ijesztő és stresszes időszak következett az életében, hiszen teljesen felkészületlen volt, nem tudta, hogyan fog majd gondoskodni a gyermekéről.  

Ez az időszak nem volt jó hatással a súlyára sem, a sok bizonytalanságban ugyanis az étel mindig biztos pontot jelentett számára. Pár év múlva azonban, amikor már nem tudott a lányával játszani, szaladgálni, érezte, hogy változtatnia kell, és nemcsak a lánya miatt, hanem önmaga miatt is. "Megértettem, hogy felelősséget kell vállalnom. Egyszerűen átkapcsolt az agyam, a gondolkodásmódom. Ekkor nem azért akartam lefogyni, mert utáltam magam, hanem azért, mert célom volt" – mondja.

Liz közben annyira beleszeretett ez edzőtermi világba, hogy maga is személyi edző lettForrás: Facebook/Miss Fit Boss: Liz Hronek

Liz 2018 januárjában kezdett el egy újfajta étrendet, magasabb fehérje- és alacsonyabb szénhidrátbevitellel. Miután leadott 23 kilót, elkezdett együtt dolgozni egy személyi edzővel, akivel további 46 kilótól szabadult meg. Liz közben annyira beleszeretett ez edzőtermi világba, hogy maga is személyi edző lett, illetve táplálkozási tanácsadó. Ma már táplálkozási terveket és edzésterveket ír, követői számára hitelessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen mind ismerik a történetét.

Több mint a súlya felétől szabadult meg Liz, mióta életet adott kislányának, aki már 13 éves. Azóta még egy kislánya született, aki most 4 éves. Liz legnagyobb boldogsága, hogy egészséges anyuka tud lenni, és az egészséges életmódban gyermekei számára is példa lehet.