Hiába fogyózol, nem mutat kevesebbet a mérleg? Ez lehet az oka!

fogyás Mérleg fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek.
  • 1. Nem vagy következetes

A fogyás csak úgy megy, ha elkötelezett és következetes vagy. Ha elhatároztad magad az egészséges életmód mellett, akkor kövesd a szabályokat. Ne gondold, hogy ha egy héten kétszer odafigyelsz az étkezésedre, és egyszer még mellette kicsit tornázol is, akkor valami változást fogsz tapasztalni.

A fogyás csak úgy megy, ha elhatároztad magad az egészséges életmód mellett Forrás: Shutterstock
  • 2. Izmot építesz

Ne feledd, ha a fogyás mellett az izomépítés is a célod, akkor a mérleg nem fog komoly súlycsökkenést mutatni, hiszen az izom nehezebb, mint a zsír. Annak ellenére, hogy a mérleg nem mutat kevesebbet, ugyanannyi kilóval mégis vékonyabbnak fogsz látszódni. Mérleg helyett is sokszor jobb választás a centi.

  • 3. Nem vagy annyira szigorú, mint gondolod

Azt gondolod, hogy rengeteg dolgot megvonsz magadtól? Azt gondolod, hogy két csalónap minden héten belefér? Talán úgy érzed, hogy elég szigorú vagy magaddal, ha heti két edzést is ellébecolsz, pedig ez így biztosan nem hozza majd azt az eredményt, amit kitűztél magad elé.

  • 4. Nem elég változatos az edzésed

Szakértők kimutatták, hogy ugyanaz a testmozgás egy idő után már nem lesz hatékony, így nagyon fontos, hogy variáld a különböző gyakorlatokat és edzésformákat.

Ugyanaz a testmozgás egy idő után már nem hatékony Forrás: Shutterstock
  • 5. Nem eszél elég rostot

A rostok serkentik az anyagcserét, és javítják a bélműködést. Ha mindennap elegendő mennyiségű rostot eszünk, és jól működik az anyagcserénk, soha nem kell különböző méregtelenítő kúrához nyúlnunk.

Méregtelenítés helyett: tedd rendbe az anyagcserédet

A méregtelenítés annyira felkapott lett az elmúlt években, és olyannyira pozitív asszociációkkal kötik össze az emberek, ami már-már ijesztő. Sok tévhit él ezzel kapcsolatban, és sok szélsőséges formája terjedt el az úgynevezett méregtelenítésnek, ami többet árt, mint használ. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • 6. Nem iszol elég vizet

A tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható. Egész egyszerűen létfontosságú az ember számára. Ha mindennap elég vizet iszunk, akkor a szervezetben felgyűlni hajlamos méreganyagok, salakanyagok gyorsan kiürülnek. Másrészt a jó anyagcsere szempontjából is rendkívül fontos a víz, hiszen a sok rostos étel víz nélkül éppen ellenkező hatást vált ki.

  • 7. Nem figyelsz oda, mit eszel edzés után

Az egészséges életmód hívei jól tudják, hogy az edzések mellett az sem mindegy, mit eszik az ember. Arra különösen oda kell figyelni, hogy az edzés után mivel pótoljuk az energiát. Íme, hat fontos alapszabály, amit érdemes betartani.

  • 8. Mindig egyedül edzel

Azok az emberek, akik csatlakoznak különböző fitneszcsoportokhoz, ahol bátorítást kapnak, és húzzák egymást, a kutatások szerint sokkal hatékonyabban edzenek és elhivatottabbak lesznek.

  • 9. A diétás és light élelmiszereket fogyasztod

Hiába megyünk rá az üdítők, édességek és egyéb termékek úgynevezett light vagy diétás változataira, ettől még nem leszünk karcsúbbak, sem egészségesebbek. A light címke hatására ugyanis hajlamosak vagyunk többet fogyasztani ezekből a termékekből.

  • 10. Nem eszel szénhidrátot

A szénhidrátról sok tévhit él a köztudatban. Sokak szerint ez a legnagyobb ellenségünk, amit mindenképpen el kell hagyni az étkezésünkből. Pedig ez egyáltalán nincs így. A jó fajta, lassú felszívódású szénhidrátok elengedhetetlenek a szervezetünk fenntartásához és az egészségünk megtartásához, ráadásul az energiát is ebből nyerjük a sportoláshoz.

Született tehetség! Bekötött szemmel edz a 11 éves bokszoló kislányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190806-kira-makogonenko-11-eves-ukran-lany-igazi-boxtehetseg.htmlValószínűleg ezt nevezik született tehetségnek. Egy 11 éves ukrán kislány már most úgy bokszol, hogy a profiknak is leesik tőle az álla. Álma, hogy olimpiát nyerjen. Ez Zsír!--Ezeket az ételeket soha ne válaszd reggelirehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190801-etelek-amiket-ne-valassz-reggelire.htmlSokan még mindig nincsenek tisztában a jól megválasztott reggeli fontosságával, és a tartalmas, jófajta szénhidrátban, egészséges zsírokban, fehérjében és rostban gazdag fogások helyett csupán üres kalórákat visznek be a szervezetükbe. Megmutatjuk, melyek ezek a tipikus rossz reggelik, amelyeket érdemes messzire elkerülni. Ez Zsír!OrigoA harmóniát keresed? Ezeket a sportokat válaszd!http://www.life.hu/ez-zsir/20190801-sportok-a-harmonia-jegyeben.htmlA sport nemcsak fitten és egészségesen tart, a mentális, lelki egészséget is támogatja. Természetesen vannak olyan mozgásformák, amelyek kifejezetten a harmónia és az egyensúly megtapasztalását, megtalálását támogatják. Ha úgy érzed, neked is erre van szükséged, nézd meg a a mi kedvenceinket! Ez Zsír!OrigoEgy nagy csalódás után fogyott 60 kilót a fiatal lány: így kezdte újra tiszta lappal az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190710-kristen-mclaughlin-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlEgy ötéves kapcsolatot zárt le Kristen McLaughlin, miután a barátja megcsalta. Ezután viszont tiszta lappal újrakezdett mindent, és hamar meg is szabadult 60 kilótól, nagyjából a testsúlya felétől. Ismerd meg Kristen történetét! Ez Zsír!Origo10 perces hasizomtorna kezdőknek és újrakezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190626-hasizomtorna-kezdoknek-es-ujrakezdoknek.htmlHa egy könnyed, laza és gyors tornára vágysz, ami azért kellemesen megmozgatja a hasizmodat, akkor ezt a gyakorlatsort ajánljuk. Ez Zsír!OrigoLapos hasra vágysz? Könnyebben elérheted, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20190730-tippek-a-lapos-hasert.htmlA fogyáshoz nem feltétlenül kell drasztikus változásokat hozni. Valójában egy olyan egészséges életmódot kell kialakítani, ami hosszú távon is tartható, ami nem okoz hiánybetegségeket, hanem éppen hogy feltölti a testünket jófajta tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és persze mindeközben fogyni is lehet. A lapos has titka is néhány apró változtatásban rejlik. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.