színésznő kopasz buzz cut
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywoodban rengeteg színésznő próbálta ki a rövid hajat - általában persze egy filmszerep kedvéért -, néhányan még az egészen tüsit, sőt a kopaszságot is bevállalták. Legtöbbjüknek ráadásul elképesztően dögösen állt ez az extrém megoldás, így át kell értékelnünk, hogy a hosszú haj lenne a nőiesség egyik alapvető eleme.
  • Natalie Portman

"Mindig is szerettem volna kopaszra borotváltatni a fejem, de az új filmem miatt most végre ürügyem is van rá" – nyilatkozta annak idején a színésznő a V, mint Vérbosszú című mozi beharangozóján. Kopaszság ide vagy oda, a színésznőnek annyira szép arca van, hogy ez is jól állt neki.

Natalie Portman Forrás: Getty Images/2005 Getty Images/Evan Agostini
  • Cate Blanchett

A színésznő szerint igencsak felszabadító kopasznak lenni, éppen ezért ő már többször is letolta a haját. Először egyébként A gyilkosok is a mennyországba mennek című film főszerepéért vált meg a hajától.

Cate Blanchett Forrás: Miramax
  • Charlize Theron

A színésznő a sok díjat elnyert Mad Max legújabb része kedvéért vállalt be egy buzz cut hajvágást, amivel meglehetősen dögösen mutatott a filmvásznon.

Charlize Theron Forrás: NORTHFOTO/T.C.D / Visual Press Agency
  • Demi Moore

Ki ne emlékezne a klasszikus jelenetre, amikor a J.I.Jane sztárjaként Demi Moore belóg egy fodrászatba, és letolja hosszú haját? Ikonikus jelenet, és egyébként nem is állt rosszul a színésznőnek a kopaszság, bár jóval maszkulinabb volt a megjelenése.

Demi Moore Forrás: AFP
  • Sigourney Weaver

Szintén egy filmszerep, az Alien kedvéért lett kopasz Sigourney Weaver is, aki Ellen Ripley-t játszotta a kultdarabban.

Sigourney Weaver Forrás: AFP
  • Jessie J

Kleopátra-frizurával ismertük meg, de kopaszon is rajongtunk érte. Az énekesnő élő tévéadásban vált meg a hajától, amivel egyébként 75 millió forintot gyűjtött a szegényeknek.

Jessie J. Forrás: 2015 Getty Images/Nick England
  • Cara Delevingne

A Life In A Year című filmben Cara egy haldokló lányt alakított, ezért teljesen kopaszra kellett borotválni a fejét. A forgatások után sokáig kifejezetten rövid, pár centis hajjal láthattuk a modellből színésznővé avanzsált Carát, ami jól is állt neki.

Cara Delevingne Forrás: FilmMagic/2017 Jason LaVeris/Jason Laveris
  • Kristen Stewart

Az Alkonyat egykori sztárja 2017-ben jelent meg teljesen váratlanul egy vörös szőnyeges eseményen szőke tüsi hajjal. A színésznő egyébként az Underwater című film kedvéért buzz cutolt.

Kristen Stewart Forrás: Getty Images/2017 Anadolu Agency/Anadolu Agency
  • Kate Hudson

Ugyanebben az évben Kate Hudson is meglepte rajongóit egy buzz cuttal. Az énekesnő, Sia által rendezett, Music című film kedvéért vállalta be a rövid hajat Kate. A film azóta még nem készült el, így szélesvásznon még nem láthattuk a színésznő rövid frizuráját.

Kate Hudson Forrás: FilmMagic/2017 Taylor Hill/Taylor Hill
  • Joey King

A fiatal színésznő szerepet kapott a The Act című sorozatban, a karaktere kedvéért pedig mindenképpen meg kellett válnia a hajától. Neki a teljes kopaszság is nagyon jól állt.

Joey King Forrás: Getty Images for Hulu/2018 Getty Images/Rich Polk
  • Rose McGowan

A Bűbájos boszorkák című sorozatban ismerhettük meg a bájos színésznőt, aki idén nyáron tolta le a haját. Ő nem egy filmszerep kedvéért vállalta be a pár milliméteres fazont, a Kardashian lányok által megtestesített és közvetített hamis képet akarta árnyalni, Rose szerint ugyanis az ideális nő nem egyféle.

Rose McGowan Forrás: Mike Marsland/WireImage/2018 Mike Marsland/Mike Marsland
  • Döbrösi Laura

Nem hagyhatjuk ki a sorból az elragadó magyar színésznőt, Döbrösi Laurát sem, aki 2017-ben az Aranyélet sorozatban játszott karakter kedvéért vállalta be a kopaszságot. Nála szebb kopasz nőt még nem láttunk, így is sugárzott belőle a nőiesség.

Döbrösi Laura Forrás: Facebook/Aranyélet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.