A brit királyi családban manapság meg sem próbálják elrejteni a nők terhespocakjukat, sőt! Miután letelt a kritikus 12–16. hét, előszeretettel vállalnak nyilvános szerepléseket, jelennek meg olyan eseményeken, amelyeket fotósok hada követ figyelemmel. Nem volt azonban ez mindig így.

Katalin és Meghan mindig figyeltek arra, hogy bár ne legyen közönséges, ruhájuk mégis megmutassa gömbölyödő pocakjukat. Ezzel pedig folyamatosan az érdeklődés középpontjában lehettek, hiszen a szülés várható időpontját sosem kötötték az alattvalók orrára, hasuk méretéből azonban lehetett rá következtetni.

Meghan és Harry idén januárbanForrás: AFP/Paul Ellis

A királyi család tagjai manapság sokat szerepelnek a médiában, a magánéletükbe is bepillantást engednek. II. Erzsébet fiatalkorában azonban ez teljesen másként működött. Míg most a Kensington-palota Twitter-oldalán közlik, hogy melyik hercegné várandós, addig a királynő titkolta terhességeit.

A The Sun írta meg, hogy amikor Erzsébet 1948-ban várandós lett Károly herceggel, a Buckingham-palota csupán egy rejtélyes nyilatkozatot tett közzé: Királyi Felsége, Erzsébet hercegnő június vége után nem vállal nyilvános kötelezettségeket.

Öt hónappal később, november 14-én megszületett a walesi herceg. Az akkor csupán 22 éves Erzsébet 22 órán át vajúdott, végül a Buckingham-palotában császármetszéssel segítették világra Károlyt. Anyáról és a fiáról azonban még egy hónapig – egészen a keresztelőig – nem készülhetett közös fotó.

Károly herceg keresztelőjeForrás: Getty Images

Ez is furcsa lehet a mostani szokással szemben, amikor a hercegi párok már pár órával a szülés után a kórház előtt „pózolnak” újszülöttjükkel. Apropó, kórház: Diana hercegnő volt a királyi család első tagja, aki kórházban szült.