5 tipp - A legszebb őszi városlátogatási úti célok

Forrás: Shutterstock -
úti cél város tipp ősz toptippek2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan eldugott kis város van Európában, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni. Gyönyörű tájak, csodás épületek és magával ragadó kultúra – összeszedtük a legszebb 5 várost, amik ősszel igazán lenyűgözőek.

Zirc – A Bakony fővárosa


Magyarország legmagasabban fekvő városa a gyönyörű Zirc. Története, amely több mint 800 évre tekint vissza leginkább a ciszterciék apátságához fűződik. Az első apátságot 1182-ben III. Béla alapította. A város jelképe a ciszterci basilica minor, mely a középkori apátságtól nyugatra épült az 1700-as években. Egyedi értéke a városnak a nemzetközileg ismert és elismert természetvédelmi terület, az Arborétum is, mely ősszel elképesztő látványt nyújt.

Magyarország legmagasabban fekvő városában található a Ciszterci Rend Zirci Apátsága Forrás: Shutterstock

Cinque Terre – Olaszország vadromantikus falvai


A Ligur-tenger partvidékén található Cinque Terre, ami eldugott öbleivel, meredek szikláival, csodás növényzetével, szőlőlugasaival igazi turista látványosság. Nem csoda, hogy 1997-ben az Unesco felvette a Világörökségi listára. Csodás tájai miatt érdemes ellátogatni ebbe az olasz faluba, ám ha ott járunk, semmiképp ne hagyjuk ki a finom borokat, az isteni kézműves sajtokat és a zamatos olívabogyókat se.

A Ligur-tenger partvidékén található Cinque Terre csodás tájaival igazi turista látványosság Forrás: Shutterstock

Porto – Portugália második legnagyobb városa


Portugália második legnagyobb városa Porto, amely szintén az Unesco Világörökség része. Hangulatos, látványos hídjaival és meredek utcáival kedvelt turistacélpont. Porto a Douro-folyó tölcsértorkolatában fekszik, története a római időkig vezethető vissza. A folyót keresztező út védelmét szolgáló erőd helyén alakult a város. Ebben a városban a legnagyobb élet a Douro-folyó partján van. A folyó parti dombokra, sziklákra épült városból összesen 6 hídon át lehet jutni a túlparta. Ezek a folyón áthidaló hidak elképesztő látványt nyújtanak, főleg ősszel, amikor ezerféle színbe öltözteti Porto csodás növényzetét az ősz.

Porto a Douro-folyó tölcsértorkolatában fekszik, története a római időkig vezethető vissza Forrás: Shutterstock

Lastovo – Horvátország legszebb égboltja


Lastovo szigetét 40 apró kis sziget és sziklazátony öleli körül, ami a közelmúltban még katonai terület volt, így a turisták számára meg sem lehetett közelíteni. Dalmácia déli részén helyezkedik el, fantasztikus erdős részeivel a világ második legkevésbé szennyezett égboltjának tekintik a szaharai után. Csodás homokos strandjai vannak és mivel kevés turista látogatja, így a természet megőrizte érintetlen báját. Ősszel olyan, akár egy csodás képeslap.

Lastovo szigetét 40 apró kis sziget és sziklazátony öleli körül Forrás: Shutterstock

Sylt – A német Hamptons


Sylt Németország legnagyobb északi-tengeri szigete. A dán határhoz közeli szigetet egy rövid kompúttal lehet megközelíteni. Közúti kapcsolata ma sincs a szigetnek, a töltésen csak a mentőautók számára áll rendelkezésre egy kavicsos út. Ez a csodás hely leginkább hamburgi és berlini lakosok második otthonaként szolgál. Gyönyörű hagyományos nádtetős házaival és hosszú partjaival lenyűgöző látványt nyújt. Nem véletlenül hívják a német Hamptonsnak az amerikai után, ami szintén csodás tengerparti pihenőhelye a városi elitnek.

Sylt gyönyörű hagyományos nádtetős házaival és hosszú partjaival lenyűgöző látványt nyújt Forrás: Shutterstock

Őszi kikapcsolódásunkhoz kérhetjük a Provident Színes Kölcsönt csak 10,9% THM-mel, mely az utazáshoz kapcsolódó költségekben nyújt nagy segítséget. Kérjen visszahívást, vagy hívja ingyen a 06 80 40 60 60-as telefonszámot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.