Téli esküvőt szeretnél? Ezeket tartsd észben

esküvő Provident2019 tippek téli esküvő toptippek2019 tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több házasulandó pár választ téli dátumot a nagy napra. Egy gondosan megtervezett és megszervezett havas menyegző olyan lehet, akár egy mesebeli bál. Összeszedtük néhány hasznos tippet, mikre figyelj oda, ha télen tartod az esküvődet.

Csodás élményben lehet részed, ha a megszokott tavaszi-nyári esküvő helyett télen tartod az esküvődet. Sokan ódzkodnak attól, hogy hidegben mondják ki a boldogító igent, azonban ha betartasz néhány fontos és hasznos tanácsot, a hideg idő ellenére is a melegség fogja átjárni a szívedet a nagy napon.

Válassz az évszaknak megfelelő helyszínt

Ha úgy döntöttél, télen tartod az esküvődet, a helyszínnek is igazodnia kell az évszakhoz és az alkalomhoz is. Ha meghitt, kis létszámú esküvőt szeretnél, egy vidéki ház, kandallóban ropogó tűzzel tökéletes választás lehet. Ha azonban hatalmas esküvőre vágysz, válassz kastélyt, hegyvidéki szállót vagy akár egy olyan rendezvénytermet, amelynek csodás kertje vagy kilátása van. Bár hazánkban nem törvényszerű a hóesés télen, ha mindenképpen fehér hátteres esküvői fotókra vágysz, a szomszédos országokban, például Ausztriában vagy Szlovákiában biztosan találsz tökéletes hőfödte helyszínt.

Ha hatalmas esküvőre vágysz, válassz kastélyt Forrás: Shutterstock

Dekorálj a Jégvarázs jegyében

Fontos, hogy az esküvői dekoráció is igazodjon a nagy nap és az évszak hangulatához. Míg tavasszal és nyáron a színes virágok és a púder színek a trendik, addig télen a kék, az arany, az ezüst, a csillogó színek, a bordó és a zöld mutatnak a legjobban. Egy téli esküvő esetében semmi sem túlzás. Használd bátran a csillámos, kristályos kiegészítőket, szőrmét, műhavat, bármit, amihez kedved van. Gyönyörű lesz a végeredmény.

Télen az arany, az ezüst, a csillogó színek, a bordó és a zöld mutatnak a legjobban Forrás: Shutterstock

Melegíts fényekkel

Mindenképpen figyelj oda egy téli esküvő esetén a világításra. Ha már dekorációban igazodsz a tél hangulatához, a fényekkel felmelegítheted a násznép szívét. Mindenképpen válassz meleg fényű füzért, lámpákat, gyertyákat a helyszíni dekorációhoz. A csodás telet és havat idéző kiegészítők mellett tökéletes hatást fog kelteni egy meleg, símogató égősor vagy egy meghittséget árasztó gyertyakompozíció.

Válassz meleg fényű füzért, lámpákat, gyertyákat a helyszíni dekorációhoz Forrás: Shutterstock

Öltözz rétegesen a menyasszonyi ruha alatt

Minden menyasszony a legszebb szeretne lenni a nagy napján. Egy téli esküvő esetén azonban sokkal gondosabban kell megválogatni, mit vesz fel a leendő ara. Fontos, hogy felkészült legyél és alaposan válogasd össze az öltözékedet. Mindenképpen válassz a ruhádhoz passzoló meleg kabátkát, kesztyűt, valamint a kinti fotózás miatt rétegesen öltözz fel a ruha alatt. A formabontó és trendi menyasszonyok egyre többször viselnek fehér kötött pulóvert az esküvői fotózások alkalmával. Egy a szoknya vonalához passzoló kötött pulcsi csodás összhatást kelthet a képeken.

Mindenképpen válassz a ruhádhoz passzoló meleg kabátkát, kesztyűt Forrás: Shutterstock

Így válassz menyasszonyi csokrot

Fontos, hogy mindig figyelj oda, milyen virágnak van éppen szezonja. Vannak olyan növények, amik kifejezetten tavasszal és nyáron teremnek. Télen ezeknek az ára igen borsos, így érdemes szétnézni, melyek azok, amiknek egész évben vagy éppen télen van szezonjuk. A szellőrózsa például gyönyörű virág, ami kifejezetten télen terem és nem is elterjedt, így különleges csokor készülhet belőle. A szegfű, a rózsa, a borostyán, valamint a hölgyliliom, a gerbera és a gardénia is tökéletes választás lehet.

Érdemes szétnézni, melyek azok a virágok, amiknek egész évben vagy éppen télen van szezonjuk Forrás: Shutterstock

Őszi kikapcsolódásunkhoz kérhetjük a Provident Színes Kölcsönt csak 10,9% THM-mel, mely az utazáshoz kapcsolódó költségekben nyújt nagy segítséget. Kérjen visszahívást, vagy hívja ingyen a 06 80 40 60 60-as telefonszámot!

A cikket támogatta a Provident.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.