Az építészet egyik csodás alkotását mutatjuk meg közelebbről. A Magas-Tátrában található formabontó épület teljesen önellátó, fából és fotovoltaikus panelekből áll. 

A szlovákiai Magas-Tátra hegységében fekszik az a szürrealista kockaház, melyet megálmodója, egy cseh építész egy nemzetközi versenyre tervezett. Ez az egyedülálló geometriai konstrukció teljesen önműködő, saját magát tartja fenn.

A házat úgy tervezték, hogy beleolvadjon a hegyvidéki háttérbe - mintha egy újabb szikla lenne a horizonton. Az alakja nemcsak lehetővé teszi, hogy a napenergiát a lehető legnagyobb mértékben felhasználja, hanem a kerületének bármely pontjáról a kocka három oldala is látható.

Szürrealisztikus kockaház a Magas-TátrábanForrás: atelier8000.cz

A nem mindennapi épület egész évben szállást biztosít a magas tengerszint feleltti hegymászók számára. Két emeleti vendégszobával, tetőtéri meditációs szobával, konyhával és tágas terekkel várja a vendégeit.

„ Az ablakok és a fotovoltaikus panelek üvegfelületei, valamint a fémbevonat fény átlátszósága egy kis csillogással kiegészíti a helyszín teljes képét - ugyanúgy, mint a csillogások és tükröződések, amelyek a hegyi tó felületén vagy a jég olvadása " - mondta róla Dezeen, az épület revezője.

A ház külseje alumíniumból, üvegből és fényvisszaverős csempéből készült. Belsejét tekintve a falak rétegelt fából, vörös lucfenyőből készültek.

Forrás:designyoutrust.com

Kattints a képre és nézd meg a szürrealisztikus kockaházat!

Forrás: atelier8000.cz