Óriási belső és külső terek, pazar kilátás Los Angelesre, luxus, és annál is több luxus - így lehetne leírni azt a penthouse lakást, amit a napokban dobott piacra a Jóbarátok egykori sztárja, Matthew Perry.

Az ingatlan, ami fekvését tekintve már tényleg majdnem a csillagok között van, nem kevesebb, mint 864 négyzetméteres, vagyis egy kastély méretével vetekszik. A lakásban négy hálószoba van, egy külön moziszoba, de négy óriási terasz is tartozik hozzá. 

Matthew Perry piacra dobta Los Angeles legdrágább penthouse lakásátForrás: Getty Images/2017 Matthew Eisman/Matthew Eisman

A színész 2017-ben vásárolta az ingatlant 5 milliárd 900 millió forintnak megfelelő összegért. A felújítás két évig tartott, a korábbi steril enteriőr meglehetősen izgalmassá vált Scott Joyce építész és LM Pagano belsőépítész kezei alatt: a fehér márvány, a figyelemfelkeltő világítótestek, a plüss bútorok, a meleg fapadlók és a padlószőnyegek mind az otthonos luxust hivatottak kialakítani. A luxushoz természetesen a kilátás is hozzátartozik, ami egészen egyszerűen pazar, hiszen a toronyház tetején található az eladó lakás, amit 10 milliárd 300 millió forintnak megfelelő összegért szeretne értékesíteni a színész. 

 

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

Forrás: Michael MacNamara and Jason Speth

Egy amerikai penthouse ismertetőjegyei:

  • A legfelső emeleten helyezkedik el, és legalább négy emelet van alatta.
  • Minimum 120–150 négyzetméteres az alapterülete.
  • Óriási erkéllyel rendelkezik, egyes meghatározások szerint ez négyzetméterben a lakás felét jelenti.
  • Nagy belmagasság jellemzi.
  • A penthouse kártyával vagy számkombinációval működő liftből nyílik.