Végre! Online játékkal az iskolai erőszak, zaklatás ellen Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
iskolai zaklatás bullying Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács cyberbullying iskolai erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Online játékot fejlesztett az iskolai erőszak visszaszorítására a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) a Cartoon Network televíziós csatorna idei, bántalmazás elleni kampányának részeként - közölte Kiss-Monok Ágnes, a csatorna kommunikációs képviselője.

Az NBT olyan interaktív, online játékot készített, amely könnyed formában ismerteti meg a gyerekekkel a bullying, azaz a gyerekek egymás közti bántalmazásának jelentését, illetve azt, hogy miként oldhatják meg a problémát

- közölte, megjegyezve, hogy terveik szerint a játékot minden hazai iskolában kipróbálhatják a 3-4., illetve az 5-6. osztályosok a Klebelsberg Központ közvetítésével és ajánlásával.

Online játék vethet véget az iskolai zaklatásnak Forrás: Shutterstock

A 2014-ben indult "Aki ver, az nem haver!" kampányuknak az a célja, hogy saját csatornáikon és partnerek segítségével terjessze a bántalmazás elleni zéró tolerancia üzenetét nemcsak Magyarországon, hanem Európában, Közel-Keleten és Afrikában is - hangsúlyozta a kommunikációs képviselő.

Az idei kampány részeként ismert fiatal véleményvezérek bántalmazás elleni közösségi médiakezdeményezést indítanak, amelyben arra buzdítják a fiatalokat, hogy tegyenek barátságos gesztusokat a kiközösítettek felé.

Ezt tedd, ha bántják, zaklatják gyermekedet az iskolában! - Tippek szülőknek


Nem minden gyerek érzi magát felszabadultan, biztonságban az iskola falain belül, sőt! Most megnézzük, hogy szülőként mit tehetsz gyermeked védelmében. Olvasd tovább!

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke az iskolai bántalmazás ellen tett eddigi lépéseiket sorolva elmondta: a bűnmegelőzési ismeretek elsajátítására ötödik éve indítanak akkreditált képzést pedagógusok számára, illetve a pedagógusokat képző főiskolákkal és egyetemekkel együttműködési megállapodást kötöttek annak érdekében, hogy az intézményekben is oktassák a bűnmegelőzési ismereteket.

A kormány 2013-ban elfogadott bűnüldözési stratégiája megfogalmazta, hogy a fiatalokat védeni kell attól, hogy bűncselekmények áldozataivá vagy elkövetőivé váljanak, ennek jegyében készültek el a pedagógusoknak szóló, bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó tananyagok is - közölte Hatala József.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.