A hála érzése kihat az egész életedre – Tanulj meg hálásnak lenni!

Forrás: Shutterstock -
boldogság manna2019 érzés egészség hála Manna FM
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hála egyfajta köszönetnyilvánítás, ami elsősorban tudattalan tör fel belőlünk és képes átjárni egész lényünket. A hálát gyakran gyakorló emberek nem csupán lelki, de testi szinten is érzik az általa közvetített pozitív energiákat: alacsonyabb a vérnyomásuk, erősebb az immunrendszerük, kevésbé jellemző rájuk a depresszió vagy a stressz. A hála jobbá teszi a szociális kapcsolatokat, sőt nagylelkűbbek és megbocsájtóbbak lehetünk általa. Tehát elmondható, hogy minden területen hozzájárul jól-létünkhöz.

Ha mindez egy vitaminos doboz címkéjén lenne, már biztosan a kosárban landolt volna a csodaszer. A hálát megvásárolni ugyan nem tudjuk, de hatása felbecsülhetetlen. Ám, annak sem kell lemondania róla, akiből nem jön természetesen, mivel a hála érzése akár „tanulható" is.

Íme néhány egyszerű ötlet, hogyan miként tudod belecsempészni az életedbe!

A legegyszerűbb megoldás, ha elalvás előtt végig gondolod, milyen jó dolgok történtek veled aznap. Ennek haladó változata az egyre divatosabb hálanapló. Egy füzet, ami segít összegyűjteni és leginkább meglátni, igazából mennyi minden vesz körül minket, ami egyáltalán nem természetes. Hálát adni pedig nem csak a körülöttünk lévő dolgokért, hanem a körülöttünk lévő emberekért is lehet. Sőt! Ha valami, ez biztosan segíti és mélyíti a kapcsolatainkat. Elmondani annak, akit szeretünk, hogy miért vagyunk hálásak érte, garantáltan nem csak az ő számára lesz a világ legfelemelőbb érzése!

Írj hálanaplót! Forrás: Shutterstock

Adj hálát mindenki előtt!

Remek gyakorlási terep erre a Manna FM játéka. Egzotikus álomutazást lehet nyerni egy üzenettel, amiben leírjuk, kit lepnénk meg az úttal és miért őt.

A szerkesztőséget valósággal elárasztják a hálaüzenetek, mégpedig a legváltozatosabb tartalmakkal. Vannak köztük viccesek, elgondolkodtatóak, nem egy pedig még a műsorvezetőket is elérzékenyíti. Volt olyan, amiben az emlőrákkal küzdő anya a férjét küldené el a legjobb barátjával, vagy amiben volt feleségét szeretné meglepni valaki, mert ugyan nem tudja, hol rontották el, mégiscsak volt 30 szép évük együtt.

A legjobb üzeneteket be is olvassák, amivel mindenkit jó kedvre derítenek és inspirálnak. A Manna FM erre a hétre tehát átváltozott igazi örömcsatornává, de ez szerencsére a játék után sem fog elmúlni, úgyhogy nem csak emiatt érdemes figyelni az adásaikat. A rádió minden nap igyekszik hallgatói életét jobbá tenni.

Ahogyan már az élet, öröm, zene szlogenből is érződik, célkitűzésük, hogy ne csak „háttérzajt" biztosítsanak. Céljuk az igényes szórakoztatás, a szemléletformálás, a lelki, szellemi és testi egészség támogatása. Motiválni szeretnék az embereket, hogy a legtöbbet hozzák ki mindennapjaikból. Amellett, hogy erre bíztatja hallgatóit, aktuális témákkal és tartalmas beszélgetésekkel ötleteket és iránymutatást is biztosít ahhoz, hogy ezt hogyan tehetik meg.

Mindig olyan témákat választanak, ami hasznos lehet a mindennapokban. A belső értékeket népszerűsítik a napjainkban sajnos egyre divatosabb külsőséges gondolkodással szemben. Ennek hatását, épp úgy mint a háláét, tudományos kutatások sora igazolja.

A hála érzése kihat az egész életedre Forrás: Shutterstock

A Manna FM erősíti a családi és baráti közösségeket, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a társadalom boldogságához, a lelki és pszichoszomatikus betegségek, függőségek prevenciójához, valamint sokaknak megtartó, támogató közeget jelentenek. Pszichológiával, önfejlesztéssel, lelkigondozással foglalkozó műsorai segítséget nyújtanak azoknak, akik valamiben megrekedtek, de azok számára is hasznosak, akik csak ápolni szeretnék személyiségüket, lelküket.

A pörgős, örömre hangoló reggeli műsortól kezdve a mély és tartalmas esti beszélgetésekig vagy az élő örömzenélésig mindenki megtalálhatja azt, ami hozzá a legközelebb áll.

A cikket a Manna FM 98.6, Egy rádió, ami örömre hangol támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.