Távoltartást kért a rendőrség egy nőt brutálisan megverő tartalékos katonatiszt ellen

Forrás: Shutterstock -
családon belüli erőszak bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdeményezte a távoltartás elrendelését a rendőrség egy tartalékos katonatiszt ellen, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt szombaton Bujákon. A férfit súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel közölte: az ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartás elrendelését. Kiemelte továbbá, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.

A nő a saját Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta: a férfi - aki katonai főiskolát is végzett és alezredes - nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére közölte: a HM és a Magyar Honvédség - az önkéntes tartalékos katonák esetében is - elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről - tették hozzá.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Azt írták, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében határozottan cáfolta a sajtóban és a közösségi médiában megjelent azon állításokat, amelyek szerint a rendőrök "nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében".

Azt írták: a valóság az, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába november 9-én 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentés, miszerint ott egy nőt megvertek. A bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek és a nő soron kívüli meghallgatása után elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit.

A nyomozók előállították férfit, és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
"Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság - mint minden esetben - elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi" - áll az ORFK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.