A 14 éves törpe uszkár gazdái elköltöztek, de őt nem akarták magukkal vinni, így egy iowa-i menhelyre került. A szomorúnak indult történet aztán happy enddel ért véget, hála Tristannak. -írja a kutyabarát.

Shey, a törpeuszkár 2017 novemberében került be az Animal Rescue League menhelyre. Már az első vizsgálatokkor kiderült, hogy fogai borzalmas állapotban vannak, egyetlen foga maradt, amit még nem érintett a sorvadás. Hallása teljesen elromlott, és látni is alig látott már.

A menhely dolgozói biztosak voltak benne, hogy nem fognak tömött sorok kígyózni a kennelje előtt, sőt, még abban sem igazán reménykedtek, hogy valaha lesz olyan ember, akinek ő fog kelleni. Akkor bukkant fel Tristan. A kisfiú és anyukája azért látogattak el a menhelyre, hogy találjanak egy kistestű kutyust, aki szeretetre vágyik. Az ott dolgozók felajánlották nekik, hogy ismerkedjenek össze az idős uszkárral. Shey hamar meggyőzte a családot arról, hogy érdemes őt hazavinni, így a menhelyről Tristan és anyukája már a 14 éves aggastyán kutyussal távozott.

Tristan és Shey, a törpeuszkárForrás: Facebook/Animal Rescue League of Iowa

"Megértette, hogy Shey már nem hall jól, és nem látja tisztán a környezetét, így valószínűleg mozgása is igencsak lassú lesz. A kisfiú fantasztikusan tiszteletben tartotta, hogy Shey-től mi várható majd el, és mi nem"nyilatkozta a menhely egyik dolgozója.

Tristan a telefonjába jegyzetelte a fontos információkat új kutyája orvosi ellátásával kapcsolatban, és elárulta, hogy már berendezett egy különleges sarkot saját szobájában az új családtagnak.

"Tristan annyira nyitott volt Shey állapotával kapcsolatban. Nagyon érett a korához képest, megszámlálhatatlan kérdést tett fel a kutyáról." 

Habár Shey kénytelen volt pár szomorú hónapot menhelyen tölteni, a kisfiú biztosan kárpótolja majd a kiesett időért, és reméljük, még sok boldog nap adatik meg nekik.