Kiderült az igazság a citromos vízről

Forrás: Shutterstock -
víz fogyás citrom tévhit citromos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy valójában nem sokat ér a citromos víz fogyasztása.

Sokan mondogatják, hogy érdemes reggel, étkezés előtt meginni egy pohár langyos citromos vizet, mert segíti a fogyást, ám most kiderült, ez mégsem annyira hasznos.

A Napidoktor szerint napi 2,5-3 liter folyadékbevitel ajánlott, a vízfogyasztás ugyanis gyorsítja az anyagcserét és az agyi funkciókat, kedvezően hat a vérnyomásra, bőr is feszesebbé válik tőle, ám ehhez nincs szükség citromra.

Hagyd el a reggeli bosszúságokat, és indítsd inkább vidáman, motiváltan a napot citromos víz Forrás: Shutterstock

Mint írják, egy szelet citrom leve mindössze 1 mg C-vitamint tartalmaz, ami csak elenyésző része az ajánlott napi bevitelnek, az 50 mg-nak.

Hozzáteszik, a citromos víz nem lúgosít, mert az ételek pH értéke nincs hatással általános egészségünkre, és fogyasztásával nem lehet megelőzni sem az ízületi gyulladást, sem a terhességi cukorbetegséget, és a rákos megbetegedéseket sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.