gyermekvállalás Simó Vivien család Rippel Krisztofer lombik Rippel Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz évvel ezelőtt a fél ország Rippel Feri akkori feleségével, Viviennel izgulhatta végig a petefészekrákból való felépülését, a műtétet, a lombikprogramot, a terhességét, és Krisztofer megszületését. A nőnek most életekről kell döntenie.

A lombik idején 13 petesejtet termékenyítettek meg, közülük kettőt ültettek be Vivien méhébe. Az egyikből született a kisfiuk, Krisztofer, így 11 embrió várja lefagyasztva, hogy mi lesz a sorsa.

"Letelt a várakozási idő, tíz évnél tovább nem tárolja őket a klinika, ezért három lehetőség közül választhatunk. Én határozottan azt képviselem, hogy adjuk oda őket meddő pároknak, hadd legyen végre családjuk..."

-mondta Vivien a Story magazinnak.

Li

Bár Vivien ezt tartja a legkézenfekvőbbnek, tudja, hogy így fiának akár 11 édestestvére is világra jöhet, így akár az is előfordulhat, hogy Krisztofer egyszer majd hazavisz egy kislányt, aki éppenséggel a saját húga.

Krisztofer nagyon szeretné, ha testvérei születnének, de a beavatkozás óriási kockázattal járna.

"A lefagyasztott petefészkem szövetét elvileg visszaültethetik a testembe, de ez a megoldás elképesztő elővigyázatosságot igényelne.

A fiam ad értelmet a napjaimnak, ő a válasz arra a kérdésre, hogy miért mentem át annyi megpróbáltatáson. Nyilván a sors akarta így, hogy ne én legyek a vér szerinti édesanyja..."

A büszke anyuka elárulta, hogy bár Krisztofer még csak 8 éves, nagyon érett a gondolkodása, és olyan, mintha belelátna az emberek lelkébe. Vivien szerint nem véletlen, hogy fiának Rippel Feri és édesapja húga lettek a genetikai szülei.

"Az én feladatom az, hogy felneveljem őt. Ahogy cseperedik, egyre biztosabb vagyok abban, hogy küldetése van ezen a földön."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.