Klímakutatókkal fogott össze a Massive Attack: kivizsgálnák a zeneipar ökológiai lábnyomát

Fotó: Koncz Márton -
Massive Attack klímakutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös bejelentést tett csütörtökön a brit zenekar: klímakutatókkal kívánják vizsgálni, hogy turnéjuknak milyen hatása van a klímaváltozásra. A zenészek a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogtak össze, hogy a zeneipar környezetre gyakorolt káros hatását vizsgálják, továbbá, hogy megoldást találjanak ezen káros hatások csökkentésére. 

A Massive Attack zenészei aggódnak amiatt, hogy turnéiknak milyen hatása van a bolygóra. úgy vélik, túlságosan nagy ökológiai lábnyomot hagynak fellépéseikkel. Ezért megbízták a Manchesteri Egyetem tudósok, közgazdászok, mérnökök és társadalomkutatók alkotta Tyndall Klímakutató Intézetét, hogy térképezze fel a turnék szénlábnyomát és mutasson be olyan opciókat, amelyek révén az jelentősen csökkenthető.

Massive Attack Fotó: Koncz Márton

Chris Jones, a Tyndall Klímakutató Intézet munkatársa szerint minden iparágnak más-más mértékű a széndioxid-kibocsátása. „Szükségünk van ilyen együttműködésekre, hogy átfogóan tudjuk vizsgálni a széndioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit" - tette hozzá. A kutatók adatokat gyűjtenek a Massive Attack turnéi során a zenekar utaztatásáról, a produkcióról, a közönség utazásáról és a koncertek helyszíni hatásairól.

A Massive Attack végső célja, hogy iránymutatással szolgáljon a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan lehetne a negatív környezeti hatásokat csökkenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.