A színész napra pontosan két hónappal az öngyilkossági kísérlete után tért vissza a színpadra.

Egy mécsesekkel megvilágított pincehelyiségben mutatta be önálló estjét Damu Roland napra pontosan két hónappal azután, hogy öngyilkosságot kísérelt meg egy VIII. kerületi lakásban: gyógyszereket vett be, amire alkoholt ivott.

A színész „Én és Én"  címmel hirdette meg első önálló estjét a Pesti Szabad Szalonban. Damu Roland 13 felkavaró verset szavalt el és 9 dalt adott elő gitárkísérettel. A november 29-i premieren a közönség többször is zokogásban tört ki, akkora átéléssel szavalta Damu József Attila Kései siratóját és olyan megindítóan énekelte a Republic-tól az Erdő közepében járok című lírai dalt. -írja a Ripost.

„Nagyon jól éreztem magam a színpadon, igaz, előtte rettenetesen izgultam, hiszen most szembesültem először a közönség reakciójával. Én előadás közben észre sem vettem, hogy sírnak, de ez egy nagyon jó visszaigazolás. Bízom benne, hogy mindenkihez eljutott az az üzenet, amit ez az előadás közvetíteni akar. Szerintem a szépet, a jót és az irodalmi szót mindenki megérdemli" – mondta Damu.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A színész bohócsminkben lépett színpadra, az egyik oldalán felfelé, a másik oldalán lefelé görbülő szájjal. Ettől a maskarától az est folyamán fokozatosan szabadult meg, mígnem a meghajlásnál már valóban őt, Damu Rolandot láthattuk.

„A színész mindig álarcot visel, amikor először kilép a színpadra. Majd az elhangzott dalok és versek hatására megszabadul ettől a maszktól és a végén tisztán és pőrén áll a közönség előtt, mint egy egyszerű ember.

Tóth Ádám, az est rendezője elmondta, nagyon különleges élmény volt együtt dolgoznia Rolanddal, aki egy rendkívül tanítható, fogékony színész.