Ezt a ruhát kerüld el, ha gond nélkül akarsz felszállni a repülőre

Forrás: Pixabay / Készítette: Jan Vašek -
repülő felirat ruha biztonság reptér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Travelohívta fel a figyelmet - Ha repülővel szeretnénk utazni, többféle szabályt figyelembe kell vennünk: indulás előtt mennyi idővel kell kiérni a reptérre, mekkora táskát vihetünk fel az utastérbe, mit tehetünk bele, mit nem, és még folytathatnánk a sort. Létezik viszont olyan dolog is, amire eddig soha nem hívták fel az utasok figyelmét, mégis okot adhat arra, hogy valakit ne engedjenek beszállni a gépbe – írja cikkében az Express.
Ezt ne vedd fel, ha gond nélkül fel akarsz szállni a repülőre! Forrás: Pixabay / Készítette: Jan Vašek

Egy magát meg nem nevező repülőtéri biztonsági alkalmazott olyan szabályra mutatott rá, amelyről általában nem hallhatunk. A hölgy hosszú listát tett közzé egy fórumon, hogy segítsen az utasoknak, mire figyeljenek. Az egyik, általa közzétett szabály arról szólt, hogy az utasok gondosan válasszák ki a ruhájukat amikor repülővel szeretnének utazni.

Magyarán szólva nem szabad olyan mintájú ruhát felvenni, ami trágár kifejezést hordoz, mert az más utasokat sérthet. Magyarországon ilyen esetről nincs tudomásunk, viszont erre azért érdemes figyelni, mert ha útra kelünk, az idegen nyelvű felíratok külföldön gondot okozhatnak. Aki tehát repülőre száll, ne csak azt vegye figyelembe, hogy kényelmes ruházatot viseljen, hanem arra is ügyeljen, hogy ruhájának felirata mit üzen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.