Így tisztítsd meg könnyen az edényeket, ha odaégett az étel

Forrás: Shutterstock -
mosogatás szódabikarbóna otthon főzés konyha ecet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senki nem szereti órákon át sikálni az edényeket, kidobni azt pedig pláne nem... Szerencsére vannak szuper tippek, amelyek segítségével gyorsan végezhetünk a kellemetlen házimunkával.

Mosogatószer és szódabikarbóna

Csak keverjünk el forró vízzel egy kis szódabikarbónát és folyékony mosogatószert, majd ebbe áztassuk be 15-30 percre az edényeket. Ezt követően kicsit dörzsöljük át és könnyedén le fog jönni a szennyeződés. Ha esetleg mégsem, akkor végezzük egy még egyszer ezt a procedúrát – írja az Ízes Élet.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Ecet és szódabikarbóna

Remek kombináció a szódabikarbóna és az ecet is. A koszos edénybe öntsünk bele egy kis vizet és ecetet, majd melegítsük fel, így feloldódik a szennyeződés. Ha ez megvan, öntsük ki a folyadékot, majd szórjuk meg egy kis szódabikarbónával az edényt. Amikor teljesen kihűlt, még egy kicsit szórjunk rá és dörzsöljük át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.