Növekvő populáció: már legalább 300 farkas él Németországban

farkas Németország populáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A német Természetvédelmi Szövetség és a Szövetségi Dokumentációs és Tanácsadó Központ adatai alapján a 105 falka mellett 25 farkaspárt és 13 egyedül élő példányt számoltak össze.

A korábban vizsgált időszakban 77 falkát, 40 párt és 3 egyedül élő farkast dokumentáltak.

"Növekszik a németországi farkaspopuláció"

- mondta Beate Jessel, a német Természetvédelmi Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy négy szövetségi tartományban is első ízben észleltek magányos példányokat.

A farkas több mint 150 évvel ezelőtt kihalt Németországban, ám 2000 óta ismét honosak és ma már szigorúan védett állatok.

A farkasok fontos szerepet töltenek be az ökológia rendszerben Forrás: Wikipedia

Az illetékesek szerint legkevesebb 300 kifejlett farkas él az állatoknak bizonyítottan otthont adó németországi területeken. Védett státuszuk ellenére azonban az elpusztult példányok száma 60 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A közúti balesetekben elpusztult 83 egyed több mint fele még kölyök volt. -írja a ragazze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.