Schobert-botrány: megszólalt Norbi édesanyja, saját példájával cáfolja fia szavait

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napok híreinek egy része Schobert Norbiról szólt. Hogy miért, azt már egészen biztos, senkinek sem kell elmondani: a csapból is az folyt, hogy az életmódtanácsadó úgy véli, aki tetemes pluszkilóval küzd, az nem kívánatos az ágyban. Most megszólalt Norbi édesanyja, aki saját példájával cáfol rá fia szavaira. 

"A férjeim imádták, hogy husi vagyok, egyik se akarta, hogy fogyjak, sőt etettek! Pedig mindhárom orvos volt, tudniuk kellett, mennyire egészségtelen a túlsúlyom" – mesélte a Blikknek Judith.

"Bár lett volna akkor olyasvalaki, mint a fiam! Akkor nem lettem volna korán cukorbeteg, magas vérnyomásos" – magyarázta, és hozzátette, évek óta Norbi tanácsai szerint étkezik és gyógyszerekkel kordában tudja tartani a diabéteszét. Úgy véli, a fiának köszönheti, hogy még él. "Hálás vagyok a fiamnak, mert negyven kilót fogyasztott le rólam, de sajnos már későn, a cukorbetegségtől nagyon megromlott a látásom" - monta el.

Judith a botránnyal kapcsolatban is kifejtette a véleményét.

"Igaz, hogy Norbi nem fogalmazott szépen, de igaza van! Velem ugyan nem esett meg, de egyik barátnőmet bizony a kövérsége miatt hagyta el a férje. Nálunk népbetegség a kövérség, hiába könyörögnek a túlsúlyosoknak az orvosok, a szakemberek. Norbi a mondataival sokkolt, de a gyerekre is rákiabál a szülő, ha az nem fogad szót. A fiam minden szavával jót akart, és nem úgy értette, hogy szülés után rögtön nádszál legyen egy anyuka, hanem azt magyarázta, fogyjon le, amint erre van lehetősége, mert azzal az egészségének és a házasságának is jót tesz" – vélekedik.

Schobert Norbi edzés a Papp László Sportarénában 2016 május 1-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.