Oscar-gála: ezek voltak a díjátadó történetének legkínosabb pillanatai

<strong>Forrás: AFP</strong> -
Oscar-gála bakik kínos Oscar-díjkiosztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban veszi kezdetét a világ legrangosabb filmes eseménye, az Oscar-gála, amit idén 92. alkalommal rendeznek meg. Az elmúlt évtizedekben számtalan olyan felejthetetlen pillanatot okoztak a világsztárok, amiket nagy valószínűséggel szívesen elfelejtenének. Lássuk, melyek voltak ezek.

1974: meztelen fotós

Nem csak a közelmúltban történtek kínos események az Oscar-díjátadókon. 1974-ben, amikor David Niven felkonferálta a következő díjátadót, Elisabeth Taylort, hogy átadja a legjobb képért járó elismerést, egy meztelen fotós sétált át a színpadon. A szóban forgó férfi, Robert Opel fotós volt.

2013-2014: Jennifer Lawrence hatalmasat esett, kétszer is

Jennifer Lawrence két egymást követő évben is megkapta a legjobb színésznőnek járó aranyszobrocskát, ám nem csak emiatt emlékezetes számunkra a 2013-as és 2014-es Oscar-gála, hanem azért is, mert mindkét évben hatalmasat esett a színésznő. 2013-ban a színpadra vezető úton botlott el ruhájában, mielőtt átvette a szobrot, 2014-ben pedig a vörös szőnyeges bevonuláskor esett egy óriásit. Mindkettőről vannak felvételek:

2015: Dakotha Johnson és Melanie Griffith

A szürke ötven árnyalatának sztárja 2015-ben édesanyjával, Melanie Griffith-szel érkezett az Oscar-gálára. A riporter kérdésére, miszerint megnézte-e lányát a az erotikus moziban, a világsztár kínos választ adott. Elárulta, hogy esze ágában sincs megnézni egyszem lányát, ahogy szexel a vásznon. Azt is hozzátette, hogy szerinte sosem jön el az az idő, amikor visszanézni ezeket a filmeket, túl furcsa lenne

2017: Rossz győztes

Talán az oscar-történelem legkínosabb és legdurvább pillanata is az a 2017-es eset volt, amikor rossz győztest hirdettek ki a legjobb kép kategóriában. Miután a La La Landet kihirdették, a részvevők pedig örömködtek a színpadon, kiderült, hogy a Moonlight című filmet érte az elismerés. Így a csalódott rossz győztes stáb átadta a helyét az igazi ünneplőknek..

2019: Rami Malek esése

Rami Malek vehette át 2019-ben a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Bohém Rapszódiában nyújtott alakításáért, Freddie Mercury-t formálta meg játékával. Miután átvette a szoborcskát, a színfalak mögött hatalmasat esett a színpadról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.