Országos Mentőszolgálat gólyahír OMSZ örömhír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nem mindenapi történetet az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztották meg.

Riadt férfihang kérte kedd délután a Szombathelyi Mentésirányítás segítségét, harmadik gyermekét váró párjánál ugyanis, talán megindult a szülés.

A fájások ekkor még nem voltak gyakoriak, mentésirányítónk a legközelebbi mentőkocsit riasztotta, miközben vonalban maradt az édesapával. A helyzet azonban gyorsan változott, a fájások egyre gyakrabban és erősebben jelentkeztek, így rutinos bajtársnőnknek meg kellett nyerni az édesapát, hogy vizsgálja meg az asszonyt. Az eredmény egyértelmű volt, az instrukciók alapján neki kell megkezdenie a már beindult szülés vezetését. Eközben egy emelt szintű egység is elindult segítségül.

A férfi hősiesen követte a mentésirányító minden mondatát és éppen az első mentő érkezésének pillanatában, meg is született az egészséges kisfiú.

Végül az újszülöttet és édesanyját ellátás után, (a hős apuka kíséretében) szállíthatták stabil állapotban kórházba a mentők.

Mire a mentők kiértek, már meg is született a pár kisfia. Forrás: Vodafone Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.