Király Linda elárulta, mikor jött el az a pont, amikor ráébredt, változtatnia kell. Teljesen új életet kezdett: szakított párjával és lefogyott.

Király Linda 33 kilótól szabadult meg az elmúlt időszakban. Az énekesnő nem tagadja, testileg és lelkileg is megváltozott. Amikor úgy döntött, eljött az ideje a változásnak, gyakorlatilag teljesen új életet kezdett. Vőlegényét, Zsombort is ekkor engedte el. Nem volt könnyű időszak számára, de ma már újra boldog és kiegyensúlyozott.

Mire eljutottam oda, hogy fény derült a betegségeimre és ezáltal a megoldásokra is, megjártam a poklok poklát. Van úgy, hogy nincs lejjebb. Majd jött az elhatározás, hogy változtatok, méghozzá drasztikusan. Ahhoz, hogy teljesen új életet kezdjek, le kellett nulláznom magam. (...) Amióta az eszemet tudom, kaptam a pofonokat, ráadásul mindig is bántottak a súlyom miatt. Egy-egy mondat szinte kiirthatatlan. Végigkísérte az életemet a „De kár érte, hogy túlsúlyos, pedig milyen tehetséges!" beszólás" – nyilatkozta a hot! magazinnak.