Sok pletyka kering arról, hogy Károly herceg igazi szerelmétől, Camilla Parker Bowles-tól igazából sosem szakadt el, és házassága alatt viszonyt kezdett vele. Diana hercegné ezt sejtette, de hosszú ideig nem mert lépni, amikor azonban megtette, azt házasságának legbátrabb pillanataként élte meg – írja a Mirror.

Diana még a szeretővel való találkozáskor is méltóságteljesen viselkedettForrás: Getty Images/1983 Anwar Hussein/Anwar Hussein

Előkerült egy hangfelvétel, melyet 1991-ben, titokban rögzítettek. Ebben a „szívek hercegnője" arról az 1989-es estéről mesél, mely során először vált számára kézzelfoghatóvá férje szeretője és házassága kudarca.

Camilla testvérének negyvenedik születésnapját ünnepelték, melyre Diana az utolsó pillanatban döntötte el, hogy elmegy. A partin végre szembenézett Camillával:

Bementem a házba, és életemben először kinyújtottam a kezem Camilla felé, azt éreztem: végre túlestem rajta.  

Később egy rövid, ám annál nyíltabb beszélgetés is lezajlott a két nő között. Diana hercegné egyszerűen szembesítette Camillát azzal, hogy tudja, mi van közte és Károly között:

Tudom, mi folyik közted és Károly között, és csak annyit akarok, hogy ezt tudd.  

Camilla hercegnéForrás: Getty Images

 "Megvan mindened, amit valaha is szerettél volna. A világ összes férfija szerelmes beléd, két gyönyörű gyereked van, mit akarsz még?" – reagált meglepő nyíltsággal Camilla.

Diana erre azt felelte: "A férjemet akarom – majd hozzátette - Ne bánj velem úgy, mint egy idiótával!"

Három évvel később a hercegi pár házassága végérvényesen megromlott, amit végül az 1996-os válásuk pecsételt meg.