Óriási felháborodást keltett a 'KO' táp, amitől a csecsemők garantáltan végigalusszák az éjszakát

Forrás: Shutterstock -
felháborodás altató Amerika gyermek altatás segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világszerte terjed a „KO táp" a közösségi oldalakon, ami néhány anya szerint valóságos Szent Grál, hogy a csecsemők végigaludják az éjszakát – írja a Daily Mail cikke alapján a szeretlekmagyarorszag.

A furcsa keverék tápszert, vagy anyatejet, valamint rizsport, bébitápot és bizonyos esetekben még fájdalomcsillapítót is tartalmaz, ám ez a szakemberek szerint akár fulladást is okozhat a kisbabáknál.

A veszélyes trendet egy amerikai nő, Alexis Delaney indította el. Az erről szóló bejegyzést több, mint 20.000-en osztották meg világszerte, és több anya is dicsérte.

Óriási felháborodást keltett a fájdalomcsillapítót is tartalmazó 'KO' babatápszer Forrás: Shutterstock

A bejegyzés kapcsán többen is felhívták a nő figyelmét, hogy 6 hónapos kor alatt egy csecsemő nem kaphat szilárd táplálékot, a szakértők pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy az anyatejen, vagy a tápszeren kívül bármilyen adalékanyag szorulást, kiszáradást, vagy alultápláltságot is okozhat.

Természetesen voltak, akik dicsérték az anyuka "találmányát", amiért az egész éjszakát átalusszák tőle a csecsemők.

Charlotte Stirling-Reed táplálkozásszakértő szerint a „KO táp" nemcsak az összetevői miatt lehet veszélyes a kisbabákra nézve, de akár meg is fulladhatnak tőle, mivel egészen másképp nyelnek le folyadékot, mint szilárd tápanyagot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.