Világszerte terjed a „KO táp" a közösségi oldalakon, ami néhány anya szerint valóságos Szent Grál, hogy a csecsemők végigaludják az éjszakát – írja a Daily Mail cikke alapján a szeretlekmagyarorszag.

A furcsa keverék tápszert, vagy anyatejet, valamint rizsport, bébitápot és bizonyos esetekben még fájdalomcsillapítót is tartalmaz, ám ez a szakemberek szerint akár fulladást is okozhat a kisbabáknál.

A veszélyes trendet egy amerikai nő, Alexis Delaney indította el. Az erről szóló bejegyzést több, mint 20.000-en osztották meg világszerte, és több anya is dicsérte.

Óriási felháborodást keltett a fájdalomcsillapítót is tartalmazó 'KO' babatápszerForrás: Shutterstock

 A bejegyzés kapcsán többen is felhívták a nő figyelmét, hogy 6 hónapos kor alatt egy csecsemő nem kaphat szilárd táplálékot, a szakértők pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy az anyatejen, vagy a tápszeren kívül bármilyen adalékanyag szorulást, kiszáradást, vagy alultápláltságot is okozhat.

Természetesen voltak, akik dicsérték az anyuka "találmányát",  amiért az egész éjszakát átalusszák tőle a csecsemők.

Charlotte Stirling-Reed táplálkozásszakértő szerint a „KO táp" nemcsak az összetevői miatt lehet veszélyes a kisbabákra nézve, de akár meg is fulladhatnak tőle, mivel egészen másképp nyelnek le folyadékot, mint szilárd tápanyagot.