Szávay Ágnes vallomása: "Megtanultam együtt élni a fájdalommal”

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
Szávay Ágnes tenisz vallomás fájdalom teniszcsillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szávay Ágnes egy sérülés miatt hét éve vonult vissza, és bár mindig kapcsolatban maradt a tenisszel, azóta felépített egy új életet.

A teniszező 24 éves volt, amikor felhagyott a versenysporttal, ugyanis két törött csigolyaíve miatt folyamatos fájdalmak gyötörték, és olyan állapotban nem tudott teniszezni. Bár azóta kés alá feküdt, derékfájdalma azóta sem múlt el – írja a Best Magazin.

„A sok fájdalom miatt megkönnyebbülést éreztem, amikor abbahagytam a teniszt"

– vallotta be Ági.

"Az azonban még mindig zavar, hogy a mai napig fáj a derekam, és még nem találtam meg a módját annak, hogyan változtassam újra teljesen egészségessé.

Többször nekifutottam már, hogy addig keresem a megoldást, amíg meg nem találom, de idővel mindig alábbhagyott a lendület a sok sikertelen kísérlet miatt. Nehéz kimondanom, de egyelőre inkább megtanultam együtt élni a fájdalommal."

Mióta Ági felhagyott a versenyzéssel, diplomát szerzett a TF-en és üzemeltetett egy teniszklubot is.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Megalapítottam a Szávay Ági Tenisziskola névre hallgató gyerekkori álmomat, amely a mai napig sikeresen működik...Két teniszező társammal megalapítottuk a Happy Tennis programunkat..."

Mindezek mellett kétszer szavalhatott a Vers a bajnoktól című jótékonysági rendezvényen, éveken át a Speciális Olimpikonok nagykövete volt, megtanult kommentátorkodni, határon túli gyerekeknek szervezett tenisz táborokat, saját tanítványait pedig külföldre vitte.

Nemcsak karrierje, de magánélete is tökéletesen alakuk, ugyanis nemrégiben adott életet gyermekének.

„A világ legcsodálatosabb hívatása"

– mondta az anyaságról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.