Minimum napi 2100 lépés lenne a hosszú élet titka?

Forrás: pexels.com -
hosszú élet egészség lépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrissebb tanulmányok szerint napi 2100-4500 lépés is hatásosan segíthet akár meghosszabbítani az életünket.

Sűrűn hallani lehet, hogy napi tízezer lépést kellene megtennünk az egészségünkért, de erre sokan különböző okokból nem képesek. A tanulmány szerzői szerint azonban nem is biztos, hogy szükséges ennyit sétálni, már sokkal kevesebb is elég lehet, hogy az egészségünkért tegyünk.

Napi 2100-4500 lépés is hatásosan segíthet Forrás: pexels.com

A Kaliforniában található San Diegó-i egyetemének kutatói közel hatezer nőt kértek fel a kísérletre, akiknek átlagéletkora 79 év volt. A tudósok azt figyelték meg, hogy azok az alanyok, akik napi 2100-4500 lépést tettek meg, egészségesebbek voltak, mint azok, akik 2100 lépésnél kevesebbet sétáltak. Valamint azt is, hogy akik többet sétálnak abban a csoportban 38 százalékkal csökkent a szívbetegség következtében bekövetkező halál kockázata. A naponta 4500 lépésnél többet sétáló nőknél pedig 48 százalékkal alacsonyabb volt a rizikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.