Így fogják hívni Harry herceget és Meghan hercegnét a kiválás után

Forrás: AFP/Henk Kruger -
Megxit Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghan Markle és Harry herceg az utolsó napokat töltik Sussex hercegnéje és hercegeként. Mint ismeretes néhány hónappal ezelőtt döntöttek úgy, hogy kilépnek a királyi családból és civilként folytatják tovább életüket.

Meghan, Harry és Archie már hónapok óta Kanadában élnek, csak utolsó hivatalos programjukra látogattak haza - írja a Mirror.

A válás sok változást hoz az egykori hercegi pár életébe, ilyen például a royal hivatalos megszólítás, amiről le kell mondaniuk. Mivel többé nem tagjai hivatalosan a családnak, így a nevük is változni fog.

Forrás: AFP/Henk Kruger

Meghan esetében nem lesz hatalmas változás, hiszen az emberek eddig is leginkább Meghan Markle-ként ismerték és szólították, de megtarthatja a Sussex vezetéknevet is, ha akarja.

Harrynél egy cseppet bonyolultabb a helyzet. Hiszen a királyi családba születőknek nincs vezeték neve, csak Harry hercegnek szólították. Az iskolai évek alatt, valamint a katonaságban a Wales vezetéknevet használta, így lehet ezt tartja meg, de a Sussex név neki is lehetőség marad.

A kisfiúk Archie esetében jelenleg a Mountbatten-Windsor vezetéknév van opciónak, ami a hivatalos vezetéknév a királyi családban, amíg valakinek nincs címe. Utána már őt is csak hercegnek szólítanák. Feltehetően Archie marad Mountbatten-Windsor, de a párnak lehetősége lesz ezen is változtatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.