Nem mindegy, hogyan táplálkozunk a járvány ideje alatt, hiszen az, hogy mit eszünk, befolyásolhatja a
koronavírussal való megfertőződésünk esélyét. Most különösen fontos, hogy odafigyelj a helyes étkezésre, és megerősítsd az immunrendszered!

A Mokkában Dr. Breyer Helga belgyógyász beszélt arról, a koronavírus-fertőzés súlyosságát fokozza
például a cukorbetegség. A magas vércukorszint ugyanis kedvez a vírus osztódásának, ráadásul az
immunrendszert is gyengíti.

Azt tanácsolja, kerüljük a magas glikémiás indexű szénhidrátokat, a hozzáadott cukrokat, illetve a gyümölcsök mértéktelen fogyasztását sem javasolja, hiszen a fruktóz nagy mennyiségben káros hatással lehet a szervezetünkre.

Forrás: Shutterstock

Két vitamin fogyasztása javasolt mindenképp, a D-vitamin és a C-vitamin elengedhetetlen ezekben az
időkben. Az utóbbi esetében nem csak a zöldségekre és a növényekre kell gondolni, ugyanis például az
állati belsőségekben is akad belőle bőven.

A szakértő ezen kívül a napi, rendszeres mozgás fontosságát is kihangsúlyozta, hiszen most az otthoni
munkavégzés miatt egy szinte teljesen mozgáshiányos életmód alakult ki sokaknál, ami egyáltalán nem
egészséges.