A koronavírus ennyi ideig marad életben a telefonunkon

Forrás: Origo -
mobiltelefon koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A újtípusú koronavírus akár négy napig is életben maradhat a mobiltelefonokon és különféle üvegfelületeken.

A fertőzésveszély miatti legjobb megoldás viccesen hangozhat: körülbelül négy napra karanténba kellene helyezni a telefonunkat nyilvános használat után. Bár sokszor szinte a készülék fertőtlenítése is elég lehetne. - írja a Napidoktor.

Forrás: Origo

A WHO vizsgálatai alapján az eredeti 2003-as SARS-CoV vírus üvegfelületeken 4 napig, fémen és műanyagon pedig 3 napig maradt életben. Ennek a kiújult változatát (SARS-CoV-2) szintén kivizsgálták, vizsgáló amerikai egészségügyi intézet a friss kutatásából kiderült, hogy a fémes és műanyag felületeken 3 napig marad aktív a vírus.

A tudósok 2020-ban még nem tesztelték a COVID19-et, hogy meddig lelhető fel az üvegen, de az előzetes kutatások alapján feltételezhető, hogy 4 napig is fertőzhet. Így bármely olyan eszköz, ami üvegfelülettel rendelkezik (telefon, tablet , érintőképernyős eszközök) fokozott figyelmet igényel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.