Rékasi Károly kerek-perec kijelentette: boldogan visszatér a Barátok köztbe, de csak bizonyos egészségügyi feltételek mellett. 

A koronavírus-járvány a Barátok közt forgatásait is leállította, ám a produkciónál már megkezdték az előkészítését annak, hogy a stáb hamarosan újra munkába állhasson. 

Ennek természetesen a színészek is nagyon örülnek, de a vírusveszélytől való félelem azért mindenkiben benne van. A hírek szerint a művészeken tesztet végeznek, és csak akkor dolgozhatnak, ha negatív eredményt produkálnak. Rékasi Károly azonban nincs teljesen kibékülve a helyzettel, szerinte még így sem kellően alapos az egészségügyi védelem: 

"Kedden voltam a kötelező koronavírusteszten, és készséggel állok rendelkezésre, ha a magam és mások védelmét kielégítőnek látom. Elküldtem a produkció részére a kérdéseimet, többek között azt, hogy mi változott a vírushelyzetben a leállás óta, ami indokolja az újrakezdést? Igen, dolgoznék, örömmel és szívesen, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretnék lenni" - mesélte a színész. 

Fotó: Marton Szilvia/Origo

"A szűrés egy adott pillanat állapotát tükrözi, a következő percben bárki hordozóvá, fertőzővé válhat. A testhőmérés sem garancia, hiszen a múlt héten egy egészségügyi intézményben mértek nálam 34,5 fokot. Jó lenne egy megbízott orvos, aki állást foglal, hogy a vélt vagy valós tüneteinket észlelve biztonságosan találkozhatunk-e a többiekkel" - fejtette ki a félelmét a Blikknek.

Azt is elmondta, hogy vannak kollégák, akik szünetekben rágyújtanak, ebédszünetben meg még többen érintkeznek egymással. Károly szerint nem lenne szerencsés, ha az újraindulás után pár héttel le kellene állítani a munkát, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. 

"Ha ezt nem látom biztonságban, nem tudok a produkció rendelkezésére állni. Ha nincs egészségem, hiába van pénzem... 57 évesen felelősséggel tartozom a közvetlen környezetemért és önmagamért. Ha nem érzem magam biztonságban, minden szívfájdalom nélkül távozom: számomra vannak fontosabb szempontok a pénznél."