Károly herceg és Diana hercegné viharos házasságát, majd az annál is botrányosabb válásuk történetét szinte mindenki ismeri. Diana egész életében arra vágyott, hogy férje szeresse, ám sose tudhatta meg, Károly hogy is érzett iránta valójában.

A fiatal Diana eleinte úgy vélte, egy valóra vált álom az élete, szinte egy igazi tündérmesébe csöppent, amikor a brit trónörökös megkérte a kezét. Ez azonban meglehetősen hamar kiderült: szó sincs erről. A házasságuk korántsem volt problémáktól mentes, hiszen Károly még mindig későbbi feleségébe, Kamillába volt szerelmes. - írja a Blikkrúzs.

 Szerintem hárman voltunk ebben a házasságban, ezért egy kicsit nehéz volt"- nyilatkozta egyik leghíresebb interjújában, amit Martin Bashir angol újságírónak adott 1995-ben.

A válás után azonban úgy tűnt, hogy Károlyék kapcsolata végre barátsággá tud alakulni, mindenféle harc nélkül. Egyszer, amikor a herceg sietett valahová még fel is ment Diana lakására, hogy beszéljenek egy kicsit, ami teljesen meglepte a bulvársajtót. 

 Diana életrajzírója pedig így nyilatkozott a kapcsolatukról: 
Károly csak azután értette meg, hogy mennyire sokat jelentett neki Diana, amikor már késő volt. A hercegnő volt az első, aki igazán szerette őt. Nagyon sokat tanult tőle.