Kutatásokkal is alátámasztották, hogy az alacsony emberek nehezebben tudnak fogyni

Forrás: Shutterstock -
magas fogyás kutatás alacsony életmódváltás kutatások
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások szerint egy magasabb lány többet tud fogyni ugyanannyi idő alatt, mint egy alacsonyabb. -írja a joy.

Az alacsony lányok általában nem szeretik, hogy nem nőttek nagyra. Nehéz jó farmert találni, hiszen ami derékban jó, annak a szára hosszú, nem érjük el a boltban a felsőbb polcon található termékeket, és még sorolhatnánk. Bár alacsonynak lenni egyáltalán nem ciki, sőt, a hátrányok mellett számtalan előnye is van, most egy újabb hátulütője derült ki annak, mivel jár az, hogy alacsony vagy.

Egy szakértő, Craig Primack egy új kutatásra hivatkozva azzal a ténnyel állt elő, hogy a magasabb lányok gyorsabban le tudják adni a plusz kilókat, szemben az alacsony nőkkel, nekik ugyanis általában lassabb az anyagcseréjük!

Ennek az a magyarázata, hogy egy alacsonyabb nő testén valószínűleg magassága miatt kevesebb izomtömeg található, ennek köszönhetően pedig az anyagcseréje is lassabb: a metabolizmus gyorsasága ugyanis szorosan összefügg az izomtömegeddel.

Kutatásokkal is alátámasztották, hogy az alacsony emberek nehezebben tudnak fogyni Forrás: Shutterstock

Tehát ha alacsonyabb vagy, feltehetőleg kevesebb tiszta izom van a testeden, lassabb a metabolizmusod, így egy magas lányhoz képest egy alacsony nehezebben adja le a kilókat.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az alacsony lányoknak szinte lehetetlen fogyni, azonban az ő esetükben még fontosabb az anyagcsere felpörgetése és a sportolás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.