Élő Facebook videóban közvetítette egy fiatal férfi Indianapolisban szerdán, ahogy egy autós üldözés után, már gyalog menekülve kivégzi egy rendőr.

A lövöldözés hatalmas felháborodást keltett és csütörtökön a túlkapás ellen tiltakoztak, amelyen több mint 100 közösségi aktivista és szervező vett részt. - írja a Nuus.

 A lövés után a 21 éves Sean Reed a földre zuhant, ezt követően szakadt meg a felvétel. A végzetes jelenetet megközelítőleg 3700 ember nézte végig élőben a Facebookon. Reed később belehalt sérülésébe a rendőrség közleménye szerint.

A rendőrség állítása szerint a férfit azért villogták le a rendőrök, mert zavartan és a megengedett sebességnél gyorsabban vezetett, eközben pedig több autónak is nekiütközött. Miután a gondatlanul vezető sofőr nem állt meg, elkezdték üldözőbe venni, ami nagyjából 10 percen át tartott.  Az áldozat végül egy lezárt épület mögött, egy park közelében állt meg, és gyalogosan, mezítláb menekült tovább. A futás közben vette őt észre egy másik rendőr, aki épp abban a kereszteződésben állt, ahol a zavart autós megállt a kocsijával, majd több lövést leadott Reedre.