James Cameron Jim Carrey Halle Berry magazin Jennifer Lopez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha sztárok, akkor luxus, fényűzés és pénz - legalábbis a legtöbben erre asszociálunk. De azt tudod, hogy melyik híresség jött mélyszegénységből, netán melyikük volt szó szerint hajléktalan? Íme 5 szeretett sztár, akiről talán te sem gondoltad volna.

James Cameron

James Cameron Forrás: Getty Images for Absolut Elyx/2020 Gabriel Olsen/Gabriel Olsen

A rendezők királya, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Titanic vagy az Avatar, bizony nem állt mindig fényesen anyagilag. Olyannyira nem, hogy volt idő, amikor fedél sem volt a feje felett, így kénytelen volt a barátai kanapéján meghúzni magát vagy éppen a kocsijában éjszakázni. Ekkoriban dolgozott az első Terminátor forgatókönyvén, amiből nem volt egyszerű pénzt csinálni, hiszen hiába tetszett több cégnek is a történet, nem akarták egy olyan ember kezébe adni az irányítást, akinek nem volt túl sok szakmai tapasztalata. Persze utólag már tudjuk, milyen hatalmas sikertörténet lett az övé, ám azt el kell ismerni, hogy ekkora nyomás mellett nem volt egyszerű eladnia sem magát, sem a szakmai tudását.

Jim Carrey

Jim Carrey Forrás: Getty Images/2020 Albert L. Ortega/Albert L. Ortega

A gumiarcú színész sosem titkolta, hogy nehezen indult az élete. Önéletrajzában igen hosszasan mesélt például arról, hogy 12 éves korától kezdve éveket húzott le egy Volkswagen buszban. Édesapja ugyanis elveszítette az állását, édesanyja pedig olyan mentális betegségben szenvedett, melynek következtében képtelen volt dolgozni. Volt idő, amikor gondnokként dolgozott, hogy valamiféle bevétellel segítse a családját, de elmondása szerint még ebben a nehéz életszakaszban is hitt abban, hogy előadói képességeivel még sokra viszi. Azt is bevallotta, hogy a humorérzékét valószínűleg a nehéz gyerekkorának köszönheti, hiszen volt idő, mikor ez volt az egyetlen mentsvára az élet problémáival szemben.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez Forrás: Getty Images/2020 Amanda Edwards/Amanda Edwards

A híres énekesnő igen hamar megtapasztalta az élet rázósabb oldalát, ugyanis mindössze 18 éves volt, amikor otthon nélkül maradt. Persze nem lett volna kötelező a nehezebbik utat választania, hiszen édesanyja megteremtett minden szükséges feltételt a számára - azonban elvárta, hogy cserébe "tisztességes" egyetemre járjon. A fiatal sztár azonban táncot akart tanulni, ezért inkább elköltözött otthonról, innentől kezdve azonban le kellett mondania a családi támogatásról. Beiratkozott egy tánc stúdióba, ám mivel nem volt hol laknia, így a próbateremben tengődött. Néhány hónappal később azonban munkát kapott Európában, nem sokkal ezután pedig már az In Living Color című sorozatban találta magát és Los Angelesbe költözött.

Halle Berry

Halle Berry Forrás: Getty Images/Jon Kopaloff

A szexi sztár még csak 21 éves volt, mikor New Yorkba költözött szerencsét próbálni. Korábbi modell munkáiból volt némi pénze ezért naivan azt gondolta, hogy ezzel is kis fogja húzni a kritikus, kezdeti időszakot. Sajnos azonban 3 hónap elteltével a pénz elfogyott, ezért az édesanyjához fordult segítségért, aki azonban elhajtotta. Később Berry azt nyilatkozta, ez volt az egyik legjobb dolog, amit az anyja tehetett, ugyanis ebből a helyzetből rengeteget tanult. Legfőbb motivációja innentől kezdve az lett, hogy bebizonyítsa: igenis képes megállni a saját lábán úgy, hogy közben nem adja fel az álmait. Beköltözött egy hajléktalanszállóra és folytatta tovább a küzdelmet, hogy híres színésznő lehessen.

Daniel Craig

Daniel Craig Forrás: Getty Images for The Museum of Modern Art/2020 Getty Images/Mark Sagliocco

A sármos 007-es ügynök karrierje sem indult zökkenőmentesen, pedig már gyermekkora óta tudta, hogy színész szeretne lenni. 6 évesen már az iskolai színjátszó kör tagja volt, 16 évesen pedig felvételt nyert a londoni Nemzeti Ifjúsági Színházba. 1991-ben végezte el a Guildhall Zene- és Drámaiskolát, ám nem volt könnyű dolga, hiszen a tanulás mellett dolgoznia is kellett, hogy fizetni tudja a képzést. Sajnos azonban sokszor nem jött ki jól a matek, ezért többször is előfordult, hogy az utcán kellett aludnia, padokon. De őt mindez "nem zavarta" annyira, hogy feladja az álmát: addig keresgélt a különböző színházi és filmes munkák között, míg meg nem találta a maga útját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.