Komoly károkat okozhat a magyar úszósportban a koronavírus

úszás Wladár Sándor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy volt a pánik, amikor több úszóbajnok koronavírus-tesztje is pozitív lett, de szerencsére mindenki tünetmentesen megúszta a betegséget. Viszont a járvány valószínűleg nagyon rossz hatással lesz a magyar úszósportra.

Wladár Sándor a Life.hu-nak mesélt arról, hogy mennyire megijedtek, amikor hét úszónak és két edzőnek is pozitív lett a tesztje. Ám úgy tűnik, „lepattant róluk a vírus", hiszen még a 40 év feletti edzőknek sem voltak tüneteik.

Wladár szerint azonban 7 hét kihagyás az edzésben, komoly károkat okozhat a magyar úszósportban, akár egy-két évre is visszavetheti az eredményeket. A Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, 4800 igazolt sportolójuk van jelenleg, akinek igyekeznek kellő támogatást és motivációt nyújtani, de félnek attól, hogy lesznek lemorzsolódások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.