Hiába a luxus és a csillogás, cseppet sem volt könnyű élete Yvonne Dedericknek, hiszen kisbabaként nevelőintézetbe került, majd 15 évesen egy házasságba menekült, ahol zsarnok férjétől szenvedett évekig.

Sokan azt gondolnák, aki olyan körülmények között él, mint A Feleségek luxuskivitelben sztárjai, annak semmi problémája nem lehet az életben. Yvonne-t azonban a mai napig kísérti szomorú múltja, melyről a Hajnali hang című Facebook-oldalon mesélt Nagy Daniella újságírónak.
Maximalizmusa és megfelelési kényszere miatt pszichológus segítségét kérte, így kiderült, egészen csecsemőkoráig vezethető vissza a probléma. Ami nem is meglepő, hiszen az üzletasszony édesanyja lemondott a lányáról egy időre.
„Anyukám nagyon fiatal volt és táncművész, hamar zátonyra futott a házassága, és nem nagyon tudott rólam gondoskodni, úgyhogy Brazíliából visszamentünk Németországba, és néhány hónaposan csecsemőként betett engem egy intézetbe"
Yvonne azt mondja, nem alakult ki közte és édesanyja között az a fajta kötődés, ami egy anya és gyerek között kellene, hogy legyen. Nem is csoda hiszen sokszor artisták vigyáztak a kisbabára, majd tízhónaposan intézetbe került, ahol ugyan nem bántották, de ez borzasztó rideg környezet volt egy csecsemő számára. 

Yvonne Dedericknek nehéz gyerekkora volt, ami a mai napig kísérti.Fotó: Szabó Gábor - Origo

Később visszakerült édesanyjához és édesapjához, de nem érezte magát jól abban a közegben, ezért 15 évesen egy házasságba menekült, ami szintén nem hozta meg neki a vágyott meleg családi fészket, így emlékezett vissza azokra az időkre:
„Azt gondolom, menekülés volt az addigi életemből, hogy iskolás fejjel férjes asszony lettem. Persze régóta kedveltem a fiút, a szüleink is ismerték egymást, jó ötletnek tűnt. De sajnos a sikertelenségét próbálta rám nyomni az exférjem, s az évek során teljesen elvette az önbecsülésem. Fizikálisan nem bántott, de gyűjtötte a fegyvereket. Kilenc évig bírtam, majd egy nap költöztető autót hívtam, de előtte eldugtam a puskákat"