Világhírű zenekar búcsúztatja majd a tragikus körülmények között meggyilkolt Szilágyi Istvánt

Forrás: MTI/Soós Lajos -
gyilkosság halál búcsú temetés színész Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közelmúltban a fia által kíméletlenül meggyilkolt Szilágyi István temetésére a 100 tagú cigányzenekart kérte fel gyászoló özvegye, Jolika néni. A világhírű zenekar nem is tétovázott, rögtön igent mondott az özvegy felkérésére.

„Megindított minket Szilágyi művész úr tragikus és értelmetlen halála, hiszen a legtöbben abban a korban vagyunk, akik még láthattuk őt színpadon játszani. Nagyszerű színész volt, aki maradandót alkotott mind a film, mind pedig a színház történelmében. Természetes volt számunkra, hogy igent mondunk a megtisztelő felkérésre. A járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal érkezünk majd, de annál nagyobb szívvel búcsúzunk tőle"

– nyilatkozta a Ripostnak a zenekar elnöke, Beka Farkas Nándor.

Szilágyi Istvánt május 22-én, háromnegyed tizenkettőkor temetik a Kozma utcai Új Köztemetőben. Búcsúztatásán beszédet mond Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és a színész szülővárosának, Gyomaendrődnek a polgármestere, Toldi Balázs is. Jolika néni szeretné, ha minél többen elmennének a búcsúztatóra, hiszen úgy véli, férje megérdemli, méltóképpen búcsúzzanak el tőle a tisztelői.

Szilágyi István 82 éves volt. Forrás: MTI/Soós Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.