Vérpöttyös tojás: most kiderül, hogy meg lehet-e enni

Forrás: MTI/Oláh Tibor -
tojás embrió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tojással nem csak külsejét tekintve érdemes óvatosan bánni, hiszen könnyen ételmérgezést is kaphatunk tőle. Most a Huffington Postnak egy baromfiszakértő lerántotta a leplet, hogy például a vérpöttyös tojás ártalmas lehet-e.

A vérpöttyöt sokan embriónak hiszik, ezért a legtöbb emberből kisebbfajta undort vált ki, és villával, ujjal vagy késheggyel egyből kiszedik a feltört tojásból. De vajon jól teszik-e?

Vérpöttyös tojás: most kiderül, hogy meg lehet-e enni Forrás: MTI/Oláh Tibor

Michael Darre a Connecticut-i Egyetem baromfitudományok professzora elmondta, a kis vörös pötty, vérpötty nem azt jelenti, hogy a tojásban egy apró embrió található. Tehát nem egy megtermékenyített tojással van dolgunk, a kis pötty oka ennél sokkal prózaibb. Előfordul ugyanis, hogy a tyúk petefészkéből egy apró szövet belekerülhet a tojásba, amikor megindul a pete a tojáscsatornába. Amennyiben ezzel együtt fogyasztjuk sem lesz semmiféle egészségügyi gondunk, de a szakértő szerint érdemes ezt kivenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.