Itt a remek idő, ami azt is jelenti, hogy újra birtokba vehetjük a kertünket. Most megmutatjuk mi az a tíz dolog, ami nem hiányozhat egy modern kertből, a jelszó pedig a kényelem és a praktikum.

A hagyományos bútorokon túl is számos olyan kellék nyújthat kényelmet a kertben, melyet érdemes beszerezned. Lássuk!

Függőágy

A terasz tartóoszlopai vagy két vastagabb fa közé is teheted. Hidd el, ebben egy kis délutáni pihenés üdítőbb lesz, mint bármi, amit eddig valaha próbáltál.

Grillező

A kerti partik, hétvégi családi ebédek szinte elengedhetetlen kelléke. Már egészen kedvező áron is hozzá lehet jutni egy kisebb, alapdarabhoz, ami bőven elég a kezdő grillezőknek. 

Csobbanó

Ez a nagy beépített medencéktől egészen a kis felfújható pancsolókig terjed. Nem a méret a lényeg, hanem az élmény.

A beépített és a felfújható medence is kellemes kikapcsolódást nyújtForrás: Shutterstock

Halastó

Egy kisebb alapterületű tavacskát némi előkészülettel akár egy hétvége alatt is meg tudsz csinálni. Természetesen ezt rendszeresen tisztítani kell, de a hangulat, amit közvetít egyszerűen utánozhatatlan.

 Gyümölcsfa

Nincs is jobb, mint a saját fádról leszakítani az érett gyümölcsöt. Nem kell egyből hatalmas cseresznyefára gondolni, aki azonnali termésre vágyik, vegyen például cserépben kapható narancsfát.

Különleges virágok

A nagymamánk kertjében elkerített részt, ahová épp csak a belépni tilos tábla nem került ki, gondolom sokaknak ismerős. A drága és különleges gondozást igénylő virágok minden kertben jól mutatnak, de ezért nem kell a kertedből lecsippentened érétkes földterületeket. Tedd őket kaspóba!

Tedd kaspóba a drága és különleges gondozást igénylő virágokatForrás: Shutterstock

Kutyaház

Természetesen ez csak ott fontos, ahol van házi kedvenc. Egy szép kutyaház nem csak praktikus, de a kert éke is lehet.

Fészer

Ez a tároló minden, a szemnek nem kellemes, de a kerti léthez nélkülözhetetlen dolgot képes elnyeni, mindemellett pedig egy faszerkezetű házikó még jól is mutat.

Trambulin

Ez nem csak a gyerekek, de a felnőttek kedvelt mókaeszköze is, amin nem csak ugra-bugrálni lehet, de akár edzeni is.

A trambulin a gyerekeknek és a felnőtteknek is jó szórakozásForrás: Shutterstock

Hintaágy

Talán nem is kell részleteznem, hogy miért is imádjuk annyira a hintaágyat, ahol kellemes beszélgetések vagy csak könnyed kikapcsolódás vár ránk.