10 dolog, ami nem hiányozhat egy modern és kényelmes kertből

Forrás: Shutterstock -
kert bútor kertrendezés grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a remek idő, ami azt is jelenti, hogy újra birtokba vehetjük a kertünket. Most megmutatjuk mi az a tíz dolog, ami nem hiányozhat egy modern kertből, a jelszó pedig a kényelem és a praktikum.

A hagyományos bútorokon túl is számos olyan kellék nyújthat kényelmet a kertben, melyet érdemes beszerezned. Lássuk!

Függőágy

A terasz tartóoszlopai vagy két vastagabb fa közé is teheted. Hidd el, ebben egy kis délutáni pihenés üdítőbb lesz, mint bármi, amit eddig valaha próbáltál.

Grillező

A kerti partik, hétvégi családi ebédek szinte elengedhetetlen kelléke. Már egészen kedvező áron is hozzá lehet jutni egy kisebb, alapdarabhoz, ami bőven elég a kezdő grillezőknek.

Csobbanó

Ez a nagy beépített medencéktől egészen a kis felfújható pancsolókig terjed. Nem a méret a lényeg, hanem az élmény.

A beépített és a felfújható medence is kellemes kikapcsolódást nyújt Forrás: Shutterstock

Halastó

Egy kisebb alapterületű tavacskát némi előkészülettel akár egy hétvége alatt is meg tudsz csinálni. Természetesen ezt rendszeresen tisztítani kell, de a hangulat, amit közvetít egyszerűen utánozhatatlan.

Gyümölcsfa

Nincs is jobb, mint a saját fádról leszakítani az érett gyümölcsöt. Nem kell egyből hatalmas cseresznyefára gondolni, aki azonnali termésre vágyik, vegyen például cserépben kapható narancsfát.

Különleges virágok

A nagymamánk kertjében elkerített részt, ahová épp csak a belépni tilos tábla nem került ki, gondolom sokaknak ismerős. A drága és különleges gondozást igénylő virágok minden kertben jól mutatnak, de ezért nem kell a kertedből lecsippentened érétkes földterületeket. Tedd őket kaspóba!

Tedd kaspóba a drága és különleges gondozást igénylő virágokat Forrás: Shutterstock

Kutyaház

Természetesen ez csak ott fontos, ahol van házi kedvenc. Egy szép kutyaház nem csak praktikus, de a kert éke is lehet.

Fészer

Ez a tároló minden, a szemnek nem kellemes, de a kerti léthez nélkülözhetetlen dolgot képes elnyeni, mindemellett pedig egy faszerkezetű házikó még jól is mutat.

Trambulin

Ez nem csak a gyerekek, de a felnőttek kedvelt mókaeszköze is, amin nem csak ugra-bugrálni lehet, de akár edzeni is.

A trambulin a gyerekeknek és a felnőtteknek is jó szórakozás Forrás: Shutterstock

Hintaágy

Talán nem is kell részleteznem, hogy miért is imádjuk annyira a hintaágyat, ahol kellemes beszélgetések vagy csak könnyed kikapcsolódás vár ránk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.