Szilágyi István fia, Péter nem vehetett részt apja temetésén, akit lassan egy hónapja, május 3-án gyilkolt meg egy kalapáccsal. A férfinak egyre jobban térnek vissza az emlékei, kezd emlékezni mit tett azon a végzetes napon.

Péter végigaludta a színész pénteki temetését, hiszen rengeteg nyugtatót adtak neki - írja a Ripost. A 49 éves férfi jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti a harminc napos letartóztatását, az intézményt apja temetésének idejére sem hagyhatta el.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

 Péter szervezete az utóbbi hetekben kezdett regenerálódni, hiszen nem több ideje nem jutott alkoholhoz és fölösleges gyógyszerekhez, ez pedig azt eredményezte, hogy a férfi elmeállapota egyre tisztább. Előtte rendszerint előfordult, hogy édesanyja gyógyszereit is beszedte ezzel teljesen katatón állapotba kerülve. Már teljesen emlékszik a gyilkosság napjára, és egyre inkább kezdi felfogni tette súlyát. Állítólag nehezen birkózik meg a lelkiismeretével és rendszeresen kiborul, ezért a szakorvosok kúraszerűen nyugtatót rendelnek neki. Nem volt ez másképp pénteken sem: míg a rákoskeresztúri Új Köztemetőben a család és a barátok végső búcsút vettek az apjától, ő a gyógyszerek hatására végigaludta azokat az órákat.