Presser Gábor koronavírus születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig karanténban van Presser Gábor, mert saját bevallása szerint fél a vírustól. 

A legendás zenész a napokban töltötte be 72. életévét, de ahogy mesélte, nem kerített nagy feneket a szülinapjának, csak csendesen ünnepelt:

Még mindig karanténban vagyok. Nem erőltetem, hogy kiszabaduljak. Nem szégyellem kimondani, félek a vírustól és komolyan veszem. Sok orvos barátom van, akik elmagyarázták e betegség pusztító voltát. Ugyanakkor haragszom is rá, mert a május 8-i és 9-i koncertemet át kellett tennem januárra - mesélte a Blikknek. Azt is elárulta, hogy senki nem volt zenész a családban, ő mégis ezt a pályát választotta:

"6-7 éves lehettem, amikor Antal Imre végzett a Zeneakadémián zongoristaként. Ő vette észre azt, hogy nemcsak a zongorázással foglalkozom az órákon, hanem gyakran elkalandoznak a gondolataim, mintha közben dalokat írnék a fejemben" - fejtette ki.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az első együttes, amely hatással volt rá, az a Beatles volt. Presser úgy emlékszik vissza, hogy teljesen szíven ütötte, mikor először hallotta őket. Aztán a zene olyannyira magával vitte, hogy 19 évesen már az Omegának írt zenét. Többek között a Gyöngyhajú lányt, amit Kanye West engedély nélkül használt fel 2013-ban:

"Lezárult az ügy, kiegyeztek az ügyvédeink. De a dal felhasználásának, úgy tűnik, soha nem lesz vége. Megjelent egy film, amelyben szintén felbukkant a szám, majd egy sorozatban is feltűnt. Már 50 éves a „lány", mégis több gondot okoz, mint egy 15 éves rossz kislány" - tette hozzá nevetve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.