J.K. Rowling transznemű botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
J.K. Rowling nem olyan régen Twitter oldalán fejtette ki véleményét a transzneműekről, illetve ki állt Maya Forstater mellett, akinek a szerződését transzfób tweetjei miatt nem újította meg a Centre for Global Development. Úgy véli igazságtalan, hogy valaki azért veszti el a munkáját, mert „kimondja, hogy létezik olyan, hogy biológiai nem". Most pedig újra beleállt a témába.

A Harry Potter-könyvek írójának véleménye már akkor is hatalmast port kavart, ám úgy néz ki a téma úgy látszik továbbra is foglalkoztatja, nemrég ugyanis újra megszólalt a kérdésben. A Devex média platform szerzői szerint a koronavírus-járvány után egy olyan világnak kell jönnie, amiben minden menstruáló ember egyenlő - írja a TheNewYorkTimes.

Természetesen vannak olyan transzneműként definiáló emberek, akik mentstruálnak, de az írónőt ez sem hatotta meg.

Ha nincs olyan, hogy biológiai nem, akkor nem létezhet olyan sem, hogy két azonos nemű ember vonzódik egymáshoz. Ha nincs olyan, hogy biológiai nem, akkor rengeteg nő élettapasztalata egyszerűen semmissé lesz.

Ismerek és szeretek transznemű embereket, de a biológiai nem fogalma nélkül lehetetlen értelmes párbeszédet folytatni az életükről.

Az igazság kimondása még nem gyűlöletbeszéd" – fejtette ki markáns véleményét Rowling.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.