Visszavonul a háromszoros magyar olimpikon, Szabó Gabriella

Forrás: Kovács Tamás/MTI -
olimpikon Szabó Gabriella kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejelentette visszavonulását a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok kajakos, Szabó Gabriella.

A 33 éves sportolónő egy csütörtöki sajtótájékoztatón közölte döntését Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és Őze István, az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója társaságában - írja az MTI.

Szabó Gabriella ekkor még gőzerővel készült a tokiói olimpiára. Forrás: Kovács Tamás/MTI

„Hosszú ideje érlelődött bennem ez a döntés. Az utolsó olimpiai ciklus nem úgy sikerült, mint a korábbi három és az én életembe drámaként köszöntött be a tokiói játékok elhalasztása. Két hónapig húztam a döntést, de végül úgy határoztam, hogy lezárom a mögöttem lévő 25 évet" - nyilatkozta az olimpikon.

Az olimpiai bajnok a KSI-ben kezdett kajakozni, majd a Dunaferr SE, a Bp. Honvéd és végül az UTE versenyzője volt. Pályafutásának legnagyobb sikerei a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián szerzett, az előbbin négyesben, utóbbin pedig párosban és négyesben szerzett aranyérem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.