Vastag Csaba rendkívül őszintén vallott múltjáról: eddig nem ismert információkat árult el régi életéről.

Az énekes közel hét évvel ezelőtt hozta létre az Őrizd az Álmod Alapítványt, amelynek segítségével rossz anyagi körülmények között élő, családos zenészeknek szeretne segíteni. Mindez miért szívügye? A válasz egyszerű! Csaba is nehezen boldogult pályája elején, tudja, hogy ebben a szakmában nehezen lehet érvényesülni. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

 19 évesen költözött fel a fővárosba, és akkor még csak egyet tudott: énekes szeretne lenni. Az átütő sikere azonban,sokáig nem volt, előfordult, hogy hajléktalanként az autójában aludt és minden lehetséges munkát elvállalt, amit csak tudott.

„Volt, hogy segédmunkás voltam egy építkezésen, tsz-ben dolgoztam, futárkodtam, és gyakorlatilag szégyenérzet nélkül minden munkát elvállaltam. Nekem anno nem volt segítségem, sőt volt, hogy lakásom se, és kénytelen voltam az autóban aludni. Aztán egy gyerekkori barátom, Mázs, (Mészáros Árpád Zsolt, színész) felajánlotta, hogy költözzek hozzá, így több éven át nála laktam. Gyakorlatilag a nevelt fia voltam, noha a szüleim minden tőlük telhetőt megtettek értem. Igyekeztek mindent megadni nekem, a legtöbbet mégis azzal tették, hogy nem korlátoztak az álmaimban, kitartottak mellettem, hittek bennem, és abban, hogy a tehetség idővel utat tör magának" - árulta el a Borsnak.