Félelem helyett szabadságérzés? – Így élték meg a halálos diagnózist

Forrás: Shutterstock -
diagnózis halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg sokan azt gondolnák, hogy borzalmas érzés lehet megtudni, hogy halálos betegségben szenvedünk, többen - akik ezt átélték - azt mondják, az első sokk után egyfajta megnyugvást hoz számukra ez a tudat.

Halálos betegségben szenvedő embereket kérdeztek meg, hogy mit éreztek, mikor megtudták a diagnózist, hogyan élték ezután mindennapjaikat. A Quora kérdéseire válaszolva sokan arról számoltak be, hogy az első sokk után megkönnyebbülést éreztek, és egyfajta szabadságérzés lett úrrá rajtuk – írta a Szeretlek Magyarország.

Innentől ugyanis már nem kell a mindennapi gondokkal foglalkozniuk, és azzal töltik maradék idejüket, ami boldoggá teszi őket, végigmehetnek a bakancslistájukon.

Tartalmasan töltik hátralévő idejüket a gyógyíthatatlan betegek. Forrás: Shutterstock

Egy férfi arról számolt be, hogy azóta sokkal több időt tölt a családjával, a kutyájával, így tartalmasabb életet él, mint azelőtt.
Egyesek azért nyugodtak meg, amikor kiderült a betegségük, mert végre véget ért a régóta tartó bizonytalanság.
Egy agydaganatban és csontrákban szenvedő beteg azt mondta, úgy érzi, lekerültek a terhek a válláról. Ő úgy döntött, nem süllyed bele az önsajnálatba, hanem inkább megbékél a gondolattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.