Titok a múltból: Oszter Sándor csak a szerencsének köszönheti, hogy nem került börtönbe

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
csempész múlt titok Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 72 éves Oszter Sándor 13 évesen csak a szerencsének köszönhette, hogy megúszta a börtönt: egy csempészbanda tagja volt.

"Általános iskolába jártam még, amikor beszervezett egy csempészbanda, hogy áruljam az Ausztriából hozott nejloningeket, tűzkövet, kozmetikumokat, borotvapengét. Tudták, rám nem gyanakszik senki. Mindig eladtam az árut, amiből tanszereket vettem, ruházkodtam"– kezdte a Blikknek Oszter.

Amikor a színész nyolcadikos lett, a banda vezérei komolyabban be akarták vonni az üzletelésbe, és azt szerették volna, hogy menjen át velük a zöldhatáron.

"Gyerekként belementem, de az akció napjára belázasodtam, tüdőgyulladásom lett és otthon kellett maradnom. Na, azon az éjszakán az egész bandát elkapták és mind börtönbe kerültek"

– emlékezett vissza Sándor, aki tudja, hogy ha akkor nem betegszik meg, teljesen más élete lenne ma.

"Ha akkor lebukok a többiekkel, soha többet nem járhattam volna felsőfokú iskolába, de következő nyárra találtam magamnak tisztességes munkát"

-mondta a színész, aki egy évvel később egy vagyont keresett légyírtóként Cinkotán.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.